13 rántottaféleség a nagyvilágból

A Konyhafőnök mai adásának első feladatában a versenyzők háromféle tortillát készítettek. Tojásos egytálételek a világ minden táján léteznek, ezeket biztosan ti is ismeritek!

Rántotta magyar honban, frittata az olaszoknál, és omlett(e) a franciáknál. A casserole-t, - ami ugyancsak francia eredetű és az edény nevét is jelöli - tőlünk nyugatra szinte mindenhol ismerik és készítik. Spanyolosan pedig burgonyával sütik össze a tortillát. Ezek mind-mind tojásételek, melyek húsféleségekkel, sajtokkal, zöldségekkel gazdagíthatóak, friss fűszerekkel ízesíthetőek. Próbáltad már mindegyiket? Melyik a kedvenced?

  1. 1.

    Zöldséges omlett

  2. 2.

    Omlett camembert sajttal rókagomba-raguval

  3. 3.

    Spárgás frittata

  4. 4.

    Baconös omlett reszelt sajttal

  5. 5.

    Rántottapizza

  6. 6.

    Zöldséges frittata

  7. 7.

    Trouchia

  8. 8.

    Tamagoyaki - japán omlett

  9. 9.

    Krumplis tortilla

  10. 10.

    Gombás omlett

  11. 11.

    Paradicsomos rántotta

  12. 12.

    Friss zöldfűszeres omlett

  13. 13.

    Spenótos tojásreggeli - casserole

Tudj meg többet A Konyhafőnök adásáról itt!

Címlapról ajánljuk

További cikkek