10 lasagne, aminek ne is próbálj ellenállni

A lasagne az egyik legnépszerűbb receptkategória nálunk - mi is imádjuk, mutatunk néhány tippet, amivel házilag is a legjobbat főzheted! 

A lasagne mára igazi nemzetközi karriert befutott étel, amit Amerikától Magyarországig előszeretettel főznek - ti is imádjátok a lasagne recepteket, ezért most összegyűjtöttünk nektek néhány tippet a tökéletes verzió elkészítéséhez, és kicsit utánanéztünk ennek az isteni szaftos, olvadós étel eredetének. Ahány ház, annyiféleképpen készítitek, de azért pár általános tanácsot érdemes megfogadni!

Akárcsak a pizza, a lasagne is a középkori Nápolyban született meg először, egy XIV. századi szakácskönyvben jegyezték le a mai lasagne-ra még csak kevéssé hasonlító, erjesztett, lapos tészta receptjét, amit jól megküldtek fűszerekkel és sajtokkal, és így fogyasztották. A Lasagne el forno hamarosan a legelterjedtebb lasagne lett Olaszországban, jó sűrű raguval, besamellel, az Emilia-Romagna régió büszkeségének számít. Az ország egyéb részein a lasagne bivalymozzarellával, ricottával, szószokkal, zöldségekkel, marha- vagy sertéshússal készül, a különböző változatoknak se szeri, se száma.

Nézzünk néhány tippet hozzá!

Receptajánló:

  • Klasszikus tészta: úgy készül, hogy nem forralod, csak forró vízben áztatod a tésztalapokat, így megkapva a tökéletes textúrát.
  • Bolognai szósz: a szósz, a szósz, az isteni szósz! Annyira megéri az extra időt, mert egy jó sűrű bolognai a lasagne lelke lesz - menjen bele a sárgarépa, zeller, rengeteg hagyma, főzd lassú tűzön sokáig az előre lepirított marha/sertés darált hússal együtt, hogy elpárologjon belőle a nedvesség, és csak a krémes, mennyei paradicsomos ragu maradjon a fazékban.

Receptajánló:

  • Marhahús/sertés darált hús +kolbász: rakj bele mindkettőt (a kétféle darált húst akár vegyesen is), olyan kombináció ez, amit semmi mással nem helyettesíthetsz.
  • Ízek együtt: a friss bazsalikom, fokhagyma, ricotta parmezánnal, az egyes elemeket se felejtsd jól megfűszerezni!

Receptajánló:

  • Krémes ricotta: ahelyett, hogy csak ricottát használnál magában, keverd össze zsíros tejföllel, hogy kenhető, krémes állagot kapj!

Ezeket is nézd meg:

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...