Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezzel a trükkel lehet, hogy még sosem sűrítetted a levesed

Aki szereti a sűrű, tartalmas leveseket, annak jól jöhet az alábbi trükkös kis tipp levessűrítésre!

A levesek sűrítése viszonylag divatjamúlt, mert legtöbben vagy önmagukkal sűrítjük őket, ez ugye leginkább krémleveseknél megoldható (például egy burgonya- vagy zöldborsókrémlevesnél), vagy nem is sűrítünk, mert nem szükséges.

Ezt is nézd meg!

Akkor most mégsem kell lehabozni a húslevest?

Ha viszont sűrűbb, intenzívebb, krémesebb állagra vágyunk, amely kevésbé vizes, de hanyagolnánk a burgonya- vagy kukoricakeményítőt, a lisztet vagy a krumplit (mert mint tudvalevő, a burgonyából kioldódó keményítő is összerántja a elveseinket), akkor itt a megoldás számunkra:

EGY MARÉK RIZST KELL BELESZÓRNI !

Próbáljátok ki, főzzétek a marék rizst kb. 20-30 percig a levesben, és ha rizsrajongók vagytok, simán benne is hagyhatjátok a levesben, miután elkészült, levesbetétként – a gluténmentes rizs olcsó, keményítőtartalma szépen besűríti majd a levet, és jobban is laktok utána!

Akár egy tejfölös karfiollevesben vagy krumplilevesben, de tejfölös, tejszínes ragulevesekben, zöldborsólevesben is el tudjuk képzelni!

Ezekben is jól működik:

Ezeket is nézd meg:
 

via

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!