Gőzölgő téli varázslatok

Ilyenkor a mínuszok és a fagyos szél elől szívesen zárkózunk be a meleg lakásba, ahol egy bögre, gőzölgő ital, hozzá egy mennyei, frissen készített süti mellett igazán jól érezhetjük magunkat. Ezzel a pár hozzávalóval megteremthetjük magunknak a tél szívmelengető hangulatát, létrehozhatjuk saját virtuális hógömbünket, amely így év végén körülvesz bennünket.

Készíts házi forró csokoládét, akár fahéjjal, mentával vagy mézeskalács ízesítéssel, a lényeg a konyhát bejáró kellemes csokoládéillat és a selymes, édes íz, amitől máris hangulatosabb lesz a fagyos tél.

Mennyei forrócsoki-recepteket itt találsz! >>

Ha a forró csoki mellett mást is kipróbálnál, ajánljuk még a forró karamellás tejet, mézkaramellás-fahéjas tejet vagy a forró vaníliát.

Mit együnk a forró italok mellé?

Az édesszájúak készíthetnek hozzá brownie-t, hiszen egyszerű és gyors, emellett pedig egy igazi csokis csoda. A csokoládébombák mellett ajánljuk a friss, omlós kalácsot, bármely ízesítésben tökéletes választás a forró italok mellé. Ha csak valamit mártogatnátok a forró italba, akkor a házi, ropogós kekszeket imádni fogjátok! A kedvenc kekszek közé tartoznak a csokis kekszek, a zabpelyhes kekszek és az egyszerű vajas kekszek.

Ha kicsit több időt szántok a sütögetésre, készíthettek még cantuccinit vagy ízletes pitéket, a lényeg, hogy igazán édes, varázslatos pillanatokat nyújtson az év végén, amikor végre kiszakadhatunk a monoton mindennapok szürkeségéből. Indulhat a téli varázslat!

A rovat korábbi cikkeit itt ilvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek