Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puncs fekete teából

Puncs fekete teából
Puncs fekete teából
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bécsben ittunk valami ehhez hasonlót, és ezt sikerült alkotnom kísérleteim során. Én nem szeretem a bor erőteljes ízét, tehát az arányokon lehet változtatni! Szilveszteri bulin nagy sikere volt!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármikor, mikor egy kis belső melegségre-melegítésre vágyunk!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Teflon lábasban megkaramellizálom a cukrot.
  2. Közben elkészítem a teát. Lehet sima fekete teából is.
  3. Ha kész a karamell, beleöntöm a forró teát, megvárom, míg elolvad a karamell, beleszórom a mazsolát, a fűszereket, a gyümölcskarikákat.
  4. Ha már pár perce forr, beleöntöm a bort, de ezzel már nem forralom fel, csak forráspontig hevítem.
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 623
elküldve: 5
receptkönyvben: 350
elkészítve: 12/21
Facebookon megjelent: 1

szakács

Petruska

Mióta szakács: 2011.10.30.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi receptek, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
kategória: italok
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
adag: 4 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szilveszteri puncs Petruskától, puncs szilveszterre, puncs

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

150
fekete tea 6 dl
édes vörösbor 3 dl
cukor 6 ek
mazsola 1 marék
narancs 0.5 db
citrom 0.5 db
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 6 db