Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres forralt bor Mercedestől

Fűszeres forralt bor Mercedestől
Fűszeres forralt bor Mercedestől
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a telet, a kedvenc évszakom. A Karácsonyt, a hóesést és az imádnivaló jó fűszeres forralt bort. Évek óta ugyanígy készítem. Nagyon sokat kísérleteztem vele az elején. A titka a bor édességének eltalálása, jobban kell édesíteni, mint gondolnánk. Ez lehet csak cukor vagy csak méz. Én keverve szeretem leginkább. Egészségetekre!:)

hozzávalók / 4 adag

A forralt borhoz

A díszítéshez

ajánlat

Vörösborból, vagy fele-fele arányban fehérborral keverve is készíthetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bort nagyon kis lángon a fűszerekkel együtt feltesszük melegedni. Egy fedővel félig fedjük le, hogy az ízek jobban megmaradjanak.
  2. Amikor már jó forró, akkor tesszük bele a cukrot és a mézet. Kb. 30 percet főzzük, de ugyanúgy csak kicsi lángon, forralni nem szabad!
  3. Leszűrjük. Mielőtt kínáljuk, tegyünk bele citrom és narancs karikákat.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 036
elküldve: 1
receptkönyvben: 111
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter
kategória: italok
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

karácsonyi forralt bor, forralt bor csillagánizzsal, mézes forralt bor

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jozsi092
jozsi092 Sun, 2018-12-23 22:46

A recept alapvető hibája, hogy a bort nem szabad főzni, pláne nem 30 percig, mert az alkohol szinte teljes egészében elpárolog ennyi idő alatt.
A legegyszerűbb módszer, ha nem akarunk karamellizálni, hogy kevés vízben kifőzzük a fűszereket, majd felöntjük borral, és csak összemelegítjük. Lehetőleg abba kell hagyni a melegítést, még mielőtt elkezdene forrni. Minél gyorsabban melegítjük fel, és minél kevesebb ideig van lezárás nélkül, annál több alkohol marad a forraltborunkban.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2012-12-15 17:51

Na ezt kipróbálom! Imádom a forralt bort. :) Ahogy felolvastam a receptet, a párom már mondta is, hogy megy, és azonnal készíti is. Hurrá! :))
Gyönyörű a kép!!!
Üdv: Éva

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Sun, 2012-12-16 09:33

Akkor forraltbor témában is egy húton pendülünk.Imádom én is,így jó fűszeresen és nagyon forrón.Remélem Nektek is bevált:)Szép napot:Merci

301
fehérbor 1 l
szegfűszeg 12 db
fahéjrúd 1 db
szegfűbors 1 g
méz 3 ek
cukor 2 ek
citromlé 0.25 citromból nyert
narancslé 1 fél narancsból nyert
csillagánizs 1 db
citrom 0.5 db
narancs 0.5 db