Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brownie Emőke konyhájából

Brownie Emőke konyhájából
Brownie Emőke konyhájából
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (31)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Több sikertelen brownie próbálkozást követően kolleganőm jóvoltából kóstolt, Flapje (Mindmegette) receptje alapján készült brownie vált be nekünk. Csak a sütést lehet elrontani. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tömény csoki kedvelőknek.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt.
  2. A csokoládét és a vajat vízgőz fölött megolvasztjuk.
  3. A tojást a cukrokkal habosra keverjük.
  4. Az olvasztott csokoládét hozzáöntjük a tojásos-cukros keverékhez, csipet sót és végül a lisztet. Jól összekeverjük.
  5. Egy kisebb, zsírpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és megsütjük (gázsütőben legkisebb fokozaton, utolsó 5 percet nyitott ajtónál - legalábbis nekem így vált be)
  6. Akkor jó, ha a teteje szilárd, ropogós, belülről pedig puhább, ragacsos. Amíg hűl szilárdulni fog.
  7. Még melegen szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 67 647
elküldve: 34
receptkönyvben: 610
elkészítve: 44/52
Facebookon megjelent: -

szakács

Emőke

Mióta szakács: 2012.01.07.
47 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis brownie, brownie, csokis süti

Hozzászólások (31)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Eglé
Eglé Thu, 2017-08-31 21:32

Aki szereti a brownie-t, annak ízleni fog. 20 dag cukrot tettem bele, de így is édes mint a virics. Nagyon finom. A tetején szép törékeny hártya keletkezett. Köszönöm a receptet!

Horvath_Klaudia
Horvath_Klaudia Mon, 2015-08-17 20:24

Többször készítettem már brownie-t a fenti recept szerint... Ha van olyan, hogy "A" brownie recept, akkor biztos, hogy ez az! Köszönöm Emőke, hogy feltöltötted! :)

Stonerné
Stonerné Tue, 2014-06-24 19:54

én már olvastam több féle receptet de a legtöbbe kelett a dió vagy mandula itt nem véletlenül maradt ki? és csak érdeklödök csak sima liszt jó bele?? cukros voltam ezért lenne fontos köszönöm a választ :)

szaboemoke
Emőke / szaboemoke Fri, 2014-06-27 15:46

Szia! Nem véletlenül maradt ki, ebbe nem kell se dió, se manudla, de persze lehet tenni bele. Cukros voltál vagy vagy? A tömény mennyiségű cukor miatt sem ajánlom :) nem is a liszt a lényeg, amit szerintem lehet helyettesíteni akár finomra darált mandulával.

Stonerné
Stonerné Sat, 2014-06-28 09:30

szia már 10 éve nem vagyok cukros de 22 évig voltam.. hozászoktam teljesen hogy nem igen eszek cukrosat . cukor nélkül is megcsinálnám de az édesitöporok nem fujodnak fel ugy mint a sima cukor. örülök hogy nem kell bele akkor se dió se mandula mert nállunk ugy nem mindenki enné meg. köszönöm a segitségedet :)

mrdna
mrdna Mon, 2014-02-10 01:32

Nehany info azoknak, akik meg gondolkodnak hogy elkeszitsek e:
- en egy 30*12*5-os ozgerinc formaban keszitettem el
- elektromos sutot hasznaltam alul+felul sutesi funkcioval 180 C-on
- a sutesi ido kb. 25 perc volt (nem emlekszem pontosan mennyi, de 20-nal tobb es 30-nal kevesebb) es nem kellett a sutoajtot nyitva hasznalni
- 20 dkg cukor es egy vaniliascukor boven eleg bele
- nem hasznaltam sutopapirt, hanem olvasztott vajjal kikent, es keseru kakaoporral bosegesen megszort volt a forma
- tapasztaltabbaknak/batrabbaknak javaslom a goz feletti olvasztas helyett, a vaj+csokolade mikrosutoben torteno olvasztasat (En egyebkent labasban is megprobaltam es folyamatos keveres mellett kis langon melegitettem ossze az alapanyagokat, kozben neha levettem a tuzrol. Mukodik ez is es sokkal egyszerubb, csak nagyon kell figyelni.)

A teszta valoban nem jon fel, de a fenn emlitett formaban a magassaga kb 3-3,5 cm volt, ami szerintem idealis. A fenti parameterekkel sutve, a kozepe lagyabb, mig a kulseje szilard lett. Megfeleloen csomagolva 2 nappal kesobb is fogyaszthato. (En beraktam par masodpercre mikrosutobe, melynek eredmenyekeppen kisse meleg es lagy lett.)

Koszonom a receptet! A vendegeim elismeroen szoltak rola! En ezzel a fagylalttal tálaltam: http://www.nosalty.hu/recept/izletes-vaniliafagyi-fagyigep-nelkul

szaboemoke
Emőke / szaboemoke Mon, 2014-02-10 06:24

Szia! Nagyon szívesen. :) Vannak mikróellenesek, ezért írtam a gőz fölötti olvasztást, egyébként én is sokszor mikróban olvasztom. :) üdv. E.

kalokinga
kalokinga Fri, 2014-01-31 02:25

Nagyon finom lett, köszi a receptet! Nekünk picit édes volt, majd legközelebb lehet, hogy kevesebb cukorral készítem. Egyszerűen nagyszerű! A tészta nekem felemelkedett egy picit, sütőpor nélkül is! Tényleg nagyon szuper recept!

szaboemoke
Emőke / szaboemoke Fri, 2014-01-31 09:40

Szia! Örülök! :) (igen, lehet kevesebb cukorral is...,bár nekünk nem megy :D) Szép napot, E.

Emmcyke
Emmcyke Tue, 2013-12-24 11:57

Kedves Emőke!
Nem tudom mi lehetett a probléma, de nekem nem emelkedett fel a tésztám. Aggódtam is hogy nem kell bele sütőpor, és sajnos a félelmem beigazolódott :( Most karácsonyra szerettem volna megsütni, de most kénytelen leszek elfelezni a tésztát és összeragasztani, mert annyira lapos lett.

szaboemoke
Emőke / szaboemoke Tue, 2013-12-24 12:06

Kedves Emmcyke! A tésztának nem is kell felemelkednie. Nem is kell bele sütőpor. Így jó ahogy van. A kis tepsit pont teletölti, mikor beleöntöm. Sajnálom, hogy nem sikerült. Kellemes ünnepeket. Emőke

Emmcyke
Emmcyke Tue, 2013-12-24 12:31

Kedves Emőke!
A recept alján 20x30cm-es méret van megadva, én abban készítettem, de a tepsi félig sem lett a tésztával. Akkor legközelebb egy kisebbe fogom megpróbálni. Köszönöm, és Kellemes Ünnepeket kívánok!

szepandi3
szepandi3 Fri, 2013-11-08 13:16

Megcsináltam, tényleg mennyei!! Én lecsökkentettem a cukor mennyiségét 18 dkg-ra és még így is soknak találom, 15dkg-mal lesz tökéletes nekünk....

Edit1979
Edit1979 Sun, 2013-09-15 20:12

Kedves Emőke!

Ez a recept maga a mennyország !
Annyit változtattam rajta, igaz nem szándékosan, hogy 20 deka étcsoki helyett 10-10 deka ét és fehér csokit tettem bele.
Nagyon köszönöm a receptet, vanília fagyival csodás volt :D!!!!!
A sütő ajtaját én is nyitva hagytam az utolsó pár percben.

emocyyy
emocyyy Sun, 2013-01-06 11:21

Szia,

Sutopor nelkul keszul??? biztos nem kell bele??? en sem szeretnek csalodni ezert vagyok ilyen erdeklodo.

szaboemoke
Emőke / szaboemoke Sun, 2013-01-06 12:10

Szia! :) Nem, nem kell bele. Szerintem nem fogsz csalódni. Csak a sütéssel lehet elrontani. Erre figyelj. Sőt én most legutóbb vajjal készítettem és szerintem sokkal-sokkal finomabb lett és csak kb. 20 percig sütöttem. Amint megjelent a "vékony réteg" a brownien, már késznek is minősítettem. (ami most van kép, azon például látszik, hogy minimálisan túl van sütve) Nekünk nagyon bevált. :)

emocyyy
emocyyy Sun, 2013-01-06 12:19

Koszonom szepen...en is csak a sutestol tartok, mert elektromos sutom(legkevereses) van es elegge gyorsan el szoktak keszulni a dolgok ugyhogy en mar 15 perc utan tesztelgetni fogom...
Majd megirom, hogy hogyan sikerult(este vagy holnap delutan keszitem el).
Udv Emoke!

szaboemoke
Emőke / szaboemoke Sun, 2013-01-06 12:25

Ok :) /nekem meg ritka rossz a sütőm, gázos is és a legkisebb fokozat is 220 fokos :D - ezt most mértem meg nem oly rég/ szóval nyitogatom az ajtót és lesem folyamatosan. (legutóbb nem is vágtam fel azonnal, mert ajándékba ment, szóval jó akkoris vágni, ha kihűlt)
Amit még javaslok! Jobb minőségű csokival csináld. Én 65%-osat használok!! (pl. lidlben kapható) Remélem ízleni fog. üdv. :)

emocyyy
emocyyy Wed, 2013-01-23 14:40

kesőre jelentem, de büszkén, hogy elkészítettem volt, és Isteni nagyon jó lett és finom is

köszönöm a receptett :)

Julie.Anne
Julie.Anne Mon, 2012-10-29 19:16

Barátnőimmel készítettük el és kicsit virágföld ízű lett!Ezt leszámítva nagy sikert aratott(főleg a kutyámnál :) )

kata005
kata005 Sun, 2012-12-30 20:52

Elnézést, hogy beleszólok, de én úgy tudom a kutyáknak szigorúan tilos csokoládét vagy csokoládés dolgokat adni, nekünk is van kutyánk és a neten sokat olvastam erről, valamint szakemberektől tudom.
Üdvözlettel:
Kata

szaboemoke
Emőke / szaboemoke Mon, 2012-10-29 21:16

Igen? Bocsi, de én még sose ettem virágföldet. :) Viszont ritka rossz brownie-t már igen. :/ Mindenki a sajátjára esküszik, nekünk ez ízlett, már elkészült jó pár alkalommal. ;) Nem tudom miért lehetett olyan íze...sajnálom. :/ üdv. E.

sz.e.
sz.e. / sz.e. Wed, 2012-02-15 20:32

Imadom a brownie t de meg soha nem sutottem. A heten is ettem valahol, de olyan szaraz es fullaszto volt. Ird meg ez milyen, mielott megcsinalom :) Olyat szeretnek amiben tenyleg nem csalodok...

szaboemoke
Emőke / szaboemoke Wed, 2012-02-15 20:40

sz.e. (mintha magamnak írnám :D): tehát nekem bejött. Többször készült! Más brownieval is próbálkoztam, nekünk ez ízlett a legjobban. A sütéssel lehet csak elrontani. Amit ki kell tapasztalni. Ha túlsütöd akkor lesz fullasztó. Egyszer-kétszer én is így jártam, mert a sütőnk nem egy csúcsminőség. 20 perc után már nézegetem, tapogatom... :)

960
étcsokoládé 20 dkg
vaj 15 dkg
barna cukor 25 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
finomliszt 12 dkg
1 csipet
tojás 3 db