r
Nosalty Logó

Brownie Emőke konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Emőke
Brownie Emőke konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 960 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3840 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 425 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    541.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.1 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    316 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 960 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    199.2 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    879 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2165.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    875 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    480.3 g
  • Cukor
    359 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1239 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    814 micro
Összesen 3840 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 425 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt.
  2. A csokoládét és a vajat vízgőz fölött megolvasztjuk.
  3. A tojást a cukrokkal habosra keverjük.
  4. Az olvasztott csokoládét hozzáöntjük a tojásos-cukros keverékhez, csipet sót és végül a lisztet.Jól összekeverjük.
  5. Egy kisebb, zsírpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és megsütjük (gázsütőben legkisebb fokozaton, utolsó 5 percet nyitott ajtónál - legalábbis nekem így vált be)
  6. Akkor jó, ha a teteje szilárd, ropogós, belülről pedig puhább, ragacsos. Amíg hűl szilárdulni fog.
  7. Még melegen szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 24
  • 7 napos nézettség: 112
  • Össznézettség: 90135
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 07.

Ajánló

Tömény csoki kedvelőknek.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Több sikertelen brownie próbálkozást követően kolleganőm jóvoltából kóstolt, Flapje (Mindmegette) receptje alapján készült brownie vált be nekünk. Csak a sütést lehet elrontani. :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Imadom a brownie t de meg soha nem sutottem. A heten is ettem valahol, de olyan szaraz es fullaszto volt. Ird meg ez milyen, mielott megcsinalom :) Olyat szeretnek amiben tenyleg nem csalodok...

Emőke

sz.e. (mintha magamnak írnám :D): tehát nekem bejött. Többször készült! Más brownieval is próbálkoztam, nekünk ez ízlett a legjobban. A sütéssel lehet csak elrontani. Amit ki kell tapasztalni. Ha túlsütöd akkor lesz fullasztó. Egyszer-kétszer én is így jártam, mert a süt?nk nem egy csúcsmin?ség. 20 perc után már nézegetem, tapogatom... :)

Törölt felhasználó

Barátn?immel készítettük el és kicsit virágföld íz? lett!Ezt leszámítva nagy sikert aratott(f?leg a kutyámnál :) )

Emőke

Igen? Bocsi, de én még sose ettem virágföldet. :) Viszont ritka rossz brownie-t már igen. :/ Mindenki a sajátjára esküszik, nekünk ez ízlett, már elkészült jó pár alkalommal. ;) Nem tudom miért lehetett olyan íze...sajnálom. :/ üdv. E.

kata005

Elnézést, hogy beleszólok, de én úgy tudom a kutyáknak szigorúan tilos csokoládét vagy csokoládés dolgokat adni, nekünk is van kutyánk és a neten sokat olvastam err?l, valamint szakemberekt?l tudom. Üdvözlettel: Kata

Törölt felhasználó

Szia, Sutopor nelkul keszul??? biztos nem kell bele??? en sem szeretnek csalodni ezert vagyok ilyen erdeklodo.

Emőke

Szia! :) Nem, nem kell bele. Szerintem nem fogsz csalódni. Csak a sütéssel lehet elrontani. Erre figyelj. S?t én most legutóbb vajjal készítettem és szerintem sokkal-sokkal finomabb lett és csak kb. 20 percig sütöttem. Amint megjelent a "vékony réteg" a brownien, már késznek is min?sítettem. (ami most van kép, azon például látszik, hogy minimálisan túl van sütve) Nekünk nagyon bevált. :)

Törölt felhasználó

Koszonom szepen...en is csak a sutestol tartok, mert elektromos sutom(legkevereses) van es elegge gyorsan el szoktak keszulni a dolgok ugyhogy en mar 15 perc utan tesztelgetni fogom... Majd megirom, hogy hogyan sikerult(este vagy holnap delutan keszitem el). Udv Emoke!

Emőke

Ok :) /nekem meg ritka rossz a süt?m, gázos is és a legkisebb fokozat is 220 fokos :D - ezt most mértem meg nem oly rég/ szóval nyitogatom az ajtót és lesem folyamatosan. (legutóbb nem is vágtam fel azonnal, mert ajándékba ment, szóval jó akkoris vágni, ha kih?lt) Amit még javaslok! Jobb min?ség? csokival csináld. Én 65%-osat használok!! (pl. lidlben kapható) Remélem ízleni fog. üdv. :)

Törölt felhasználó

kes?re jelentem, de büszkén, hogy elkészítettem volt, és Isteni nagyon jó lett és finom is köszönöm a receptett :)

Emőke

juppiiiii!! :) örülök!!! :) üdv.E.

racek

Tökéletes recept, köszönöm!

Emőke

Nagyon örülök, hogy Te is így gondolod. :)

Törölt felhasználó

Kedves Em?ke! Ez a recept maga a mennyország ! Annyit változtattam rajta, igaz nem szándékosan, hogy 20 deka étcsoki helyett 10-10 deka ét és fehér csokit tettem bele. Nagyon köszönöm a receptet, vanília fagyival csodás volt :D!!!!! A süt? ajtaját én is nyitva hagytam az utolsó pár percben.

Emőke

Szia Edit! :) Nagyon örülök, hogy ízlett! :) üdv. E.

szepandi3

Megcsináltam, tényleg mennyei!! Én lecsökkentettem a cukor mennyiségét 18 dkg-ra és még így is soknak találom, 15dkg-mal lesz tökéletes nekünk....

Emőke

örülök :) (igen, a cukorral lehet játszadozni...) üdv. E.

Törölt felhasználó

Kedves Em?ke! Nem tudom mi lehetett a probléma, de nekem nem emelkedett fel a tésztám. Aggódtam is hogy nem kell bele süt?por, és sajnos a félelmem beigazolódott :( Most karácsonyra szerettem volna megsütni, de most kénytelen leszek elfelezni a tésztát és összeragasztani, mert annyira lapos lett.

Emőke

Kedves Emmcyke! A tésztának nem is kell felemelkednie. Nem is kell bele süt?por. Így jó ahogy van. A kis tepsit pont teletölti, mikor beleöntöm. Sajnálom, hogy nem sikerült. Kellemes ünnepeket. Em?ke

Törölt felhasználó

Kedves Em?ke! A recept alján 20x30cm-es méret van megadva, én abban készítettem, de a tepsi félig sem lett a tésztával. Akkor legközelebb egy kisebbe fogom megpróbálni. Köszönöm, és Kellemes Ünnepeket kívánok!

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett, köszi a receptet! Nekünk picit édes volt, majd legközelebb lehet, hogy kevesebb cukorral készítem. Egyszer?en nagyszer?! A tészta nekem felemelkedett egy picit, süt?por nélkül is! Tényleg nagyon szuper recept!

Emőke

Szia! Örülök! :) (igen, lehet kevesebb cukorral is...,bár nekünk nem megy :D) Szép napot, E.

mrdna

Nehany info azoknak, akik meg gondolkodnak hogy elkeszitsek e: - en egy 30*12*5-os ozgerinc formaban keszitettem el - elektromos sutot hasznaltam alul+felul sutesi funkcioval 180 C-on - a sutesi ido kb. 25 perc volt (nem emlekszem pontosan mennyi, de 20-nal tobb es 30-nal kevesebb) es nem kellett a sutoajtot nyitva hasznalni - 20 dkg cukor es egy vaniliascukor boven eleg bele - nem hasznaltam sutopapirt, hanem olvasztott vajjal kikent, es keseru kakaoporral bosegesen megszort volt a forma - tapasztaltabbaknak/batrabbaknak javaslom a goz feletti olvasztas helyett, a vaj+csokolade mikrosutoben torteno olvasztasat (En egyebkent labasban is megprobaltam es folyamatos keveres mellett kis langon melegitettem ossze az alapanyagokat, kozben neha levettem a tuzrol. Mukodik ez is es sokkal egyszerubb, csak nagyon kell figyelni.) A teszta valoban nem jon fel, de a fenn emlitett formaban a magassaga kb 3-3,5 cm volt, ami szerintem idealis. A fenti parameterekkel sutve, a kozepe lagyabb, mig a kulseje szilard lett. Megfeleloen csomagolva 2 nappal kesobb is fogyaszthato. (En beraktam par masodpercre mikrosutobe, melynek eredmenyekeppen kisse meleg es lagy lett.) Koszonom a receptet! A vendegeim elismeroen szoltak rola! En ezzel a fagylalttal tálaltam: http://www.nosalty.hu/recept/izletes-vaniliafagyi-fagyigep-nelkul

Emőke

Szia! Nagyon szívesen. :) Vannak mikróellenesek, ezért írtam a g?z fölötti olvasztást, egyébként én is sokszor mikróban olvasztom. :) üdv. E.

Stonerné

én már olvastam több féle receptet de a legtöbbe kelett a dió vagy mandula itt nem véletlenül maradt ki? és csak érdeklödök csak sima liszt jó bele?? cukros voltam ezért lenne fontos köszönöm a választ :)

Emőke

Szia! Nem véletlenül maradt ki, ebbe nem kell se dió, se manudla, de persze lehet tenni bele. Cukros voltál vagy vagy? A tömény mennyiség? cukor miatt sem ajánlom :) nem is a liszt a lényeg, amit szerintem lehet helyettesíteni akár finomra darált mandulával.

Stonerné

szia már 10 éve nem vagyok cukros de 22 évig voltam.. hozászoktam teljesen hogy nem igen eszek cukrosat . cukor nélkül is megcsinálnám de az édesitöporok nem fujodnak fel ugy mint a sima cukor. örülök hogy nem kell bele akkor se dió se mandula mert nállunk ugy nem mindenki enné meg. köszönöm a segitségedet :)

Törölt felhasználó

Isteni lett :) Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Többször készítettem már brownie-t a fenti recept szerint... Ha van olyan, hogy "A" brownie recept, akkor biztos, hogy ez az! Köszönöm Em?ke, hogy feltöltötted! :)

Eglé

Aki szereti a brownie-t, annak ízleni fog. 20 dag cukrot tettem bele, de így is édes mint a virics. Nagyon finom. A tetején szép törékeny hártya keletkezett. Köszönöm a receptet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek