Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres forró csokoládé (2.)

Fűszeres forró csokoládé (2.)
Fűszeres forró csokoládé (2.)
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőzős, filmnézős, hideg téli estékre.
Egyszer régen egy családi összejövetelen ittam valami isteni forró csokit, s kiderült, a titok nyitja a pudingporban van. Attól olyan jó sűrű, krémes
Mint már említettem, pudingport nem szoktam venni, hiszen az voltaképpen kukoricakeményítő és színezékek, aromák, így ebbe a forró csokiba is keményítő került.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet a fűszerekkel és a vaníliás cukorral lassan összeforraljuk.
  2. Ha felforrt, átszűrjük egy másik edénybe. (Tipp: A fűszereket tegyük teatojásba, és akkor nem kell leszűrni, csak a teatojást kivenni.)
  3. Közben egy nagyobb tálkában csomómentesre keverjük a keményítőt a tejszínnel és a kakóporral, majd adunk hozzá egy szedőkanál forró tejet, és ezzel a keverékkel, folyamatos keverés mellett besűrítjük. Éppen csak forralunk rajta egyet, majd a tűzhelyet elzárjuk.
  4. Beletördeljük a csokoládét, és addig kavargatjuk, míg felolvad.
  5. A végén egy tk vajat is adhatunk hozzá, hogy ne bőrösödjön.
  6. Tetején tejszínhabbal vagy önmagában tálaljuk. Tipp: A tejszínhabot kakaóporral, mézeskalács fűszerkeverékkel vagy őrölt fahéjjal szórjuk meg

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 39 642
elküldve: 10
receptkönyvben: 943
elkészítve: 16/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: italok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pudingos forró csoki, forró csokoládé hideg estékre, krémes forró csoki

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-12-16 16:57

Csillagánizs hol kapható?

Timce
Timce / Timce Thu, 2010-12-16 11:51

Nagyon jól néz ki, szeretném megcsinálni, viszont a leírásból nekem nem tűnik ki, hogy a 2 ek kakaóport mikor kell hozzáadni.

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Thu, 2010-12-16 10:05

Juci! Egyre gondoltunk! Valami nagyon hasonlót készítettem:) krémben, csak még nem került fel. (Nálam csokoládé, fahéj, mézeskalács fűszer került a krémbe.)
Guszta!

397
étkezési keményítő 1 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tej 4 dl
habtejszín 1 dl
étcsokoládé 2 dkg
vaj 0.5 ek
szegfűszeg 2 db
fahéjrúd 0.5 db
csillagánizs 2 db
vaníliás cukor 1 csomag