Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaolu Sut - török kakaó

Kakaolu Sut - török kakaó
Kakaolu Sut - török kakaó
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Seydával fordítottuk le ezt a török kakaó receptet. :) 

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 4 kocka csokit pohárba tesszük, és mikróban megolvasztjuk.
  2. Egy másik bögrében tejet melegítünk a mikróban.
  3. Majd a kakaót és a cukrot összekeverjük a megolvasztott étcsokival.
  4. Végül hozzáöntjük a meleg tejet, és jól összekavarjuk. Mielőtt megkóstolnánk, nem árt várni egy picit.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 759
elküldve: 1
receptkönyvben: 122
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Nasi89

Mióta szakács: 2011.04.30.
14 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
kategória: italok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
diéta: gluténmentes, tojásmentes
konyha: török
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

forró csokoládé, csokis kakaóital

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

apecs
apecs / apecs Sat, 2013-02-02 11:27

Nagyon jó kis recept! Imádom az ilyen kis egyszerű finomságokat, este elkészítem.

zsoca8888
zsoca8888 Mon, 2011-11-21 23:14

Sanyaséf, te amikor 6-7 évesen elérted- és kitudtad venni a fakanalat a konyhaszekrény fiókjából, mindjárt vadast, vagy halászlét főztél?

witch
witch / witch Mon, 2011-11-21 20:37

Amikor ilyen Sanyasef ( meg a hozza hasonlo) hozzaszolast meglatok, mindig egy vicc jut eszembe: A velemeny olyan mint a s... lyuk. Mindenki tudja, hogy van, de senki nem kivancsi ra!

Bertalucia
Bertalucia Mon, 2011-11-21 11:31

Azért szeretek ezen az oldalon böngészni, mert itt még a legegyszerűbb recepteknél is a hozzászólás nem bántó. Jól esik, hogy elfogadunk mindenkit olyannak amilyen.
Ugye nem kezdi senki sem marni a másikat / Sanyasef/ , ha nem tetszik nem kell kommentálni.

Sanyasef
Sanyasef Mon, 2011-11-21 10:47

Ez egy roppant bonyolult recept, neki sem merek kezdeni. Attól félek, hogy valamit elrontok.
Mitől török? Nálunk nincs Ali vagy Juszuf a családban, de év tizedek óta így használjuk fel a húsvéti és a Mikulásnapi maradék csokikat!!!
No Salty Ez ám a NÍVÓ!!!

ancymancy
ancymancy / ancymancy Mon, 2012-11-26 13:50

Kedves Sanyasef bácsika! Örülök, hogy oda teccik férni még a konyhába a járókrettel :D nem fájnak nagyon az ízületei, mikor kevergeti az ételeket? Ennyi idősen, ilyen emberséggel megáldva inkább üljön orvosnál... Na és színvonal...nem is tudom kinek a receptjei között szerepel, hogy hogyan kell hentesnél vett hurkát meg kolbászt megsütni...na az is teljesítmény. Drága papa, majd ha te töltöd a kolbászt, akkor esetleg elérsz egy szintet, de akkor, könyörgöm...mindenki tudja, hogyan sütünk kolbászt....Ui.: nem csak te tudsz paraszt lenni!

baglyo
baglyo Tue, 2012-05-01 23:20

Kedves Sanyasef!

Azt írja magáról, hogy bejárta a világot, sok országban dolgozott, elleste más népek kultúráját. Megbocsásson, de fotója alapján becsült életkora és színvonaltalan hozzászólása alapján úgy gondolom, ezért az eredményért ugyan kár volt ennyit barangolnia…

VandorLizzy
VandorLizzy Wed, 2012-04-11 20:55

Az egész ott hibádzik kedves Sanyasef, hogy a húsvéti és Mikulás napi "csokoládék" nem csokoládék. Tejbevonó masszából pedig nem lehet forró csokit csinálni vagy ha igen hát... inkább nem írnám le az ízét. Ami a nevet illeti, a bécsi szeletben sincs semmi bécsi, mégis úgy hívják. Pont. Ez török kakaó.

Nasi89
Nasi89 / Nasi89 Mon, 2011-11-21 16:15

Köszönöm a kedves kifinomult hozzászólást. Élősszőr is ez nem nyuszi tojásból nem mikulás csokiból készül hanem étcsokoládéból. Másodszor én úgy tudom, hogy ez az oldal arra szolgál, hogy megosszuk egymással a receptjeinket attól függetlenül mennyire nehéz., de szerintem sokan szeretik az egyszerű megoldásokat. Én nekem ez a recept török eredetű marad mindig is, mert én így ismertem meg, hogy ez hozzájuk fűződik. Sajnálom, hogy az idődet kedves szavak helyett rosszindulatú megjegyzésekre pazarolod. Remélem ez nem lesz mindig így további szép napot kívánok!

jvaleria
jvaleria / jvaleria Mon, 2011-11-21 11:03

Én komolyan mondom, nem értem miért kell mindenért valakinek beszólnia.
Ezzel az erővel lehet fikázni a ránott hús és a tejbegríz recepteket is. Vagy igazából bármit.
"Ez ám a NÍVÓ!!!" Tudja Kedves Sanyasef, a nívó talán kezdődhetne az emberek fejében, de látom, hogy ezt nem egyszerű kivitelezni.

293
tej 2.5 dl
cukrozatlan kakaópor 1 kk
cukor 1 ek
étcsokoládé 20 g