27 illatos kalácsrecept húsvétra!

A húsvéti kalácsot minden család másképp készíti, de mindenhol egyformán szeretik. Húsvétkor a sonka és a tojás mellől nem hiányozhat az asztalról, süsd meg magad!

  1. Aranykalács
    adag
    Idő
    p
    Költség
    megfizethető
    Nehézség
    könnyű
    724
    Kalória
    17.4g
    Fehérje
    111.8g
    Szénhidrát
    21.7g
    Zsír
    Még több kalács
  2. Barchesz
    adag
    Idő
    p
    Költség
    olcsó
    Nehézség
    közepes
    544
    Kalória
    14.9g
    Fehérje
    94.5g
    Szénhidrát
    10.1g
    Zsír
    Még több kalács

Tudtad?

A kalács tepsiben sült kelt tésztaféle, amelyet a magyar hagyományok szerint ünnepekre készítenek. A szó szláv eredetű és a kalács eredeti kerek formájára utal. Hasonló tésztafajta Bulgáriában a kozunak, Franciaországban a briós, Lengyelországban a chałka, Olaszországban a panettone, Romániában a cozonac, az erdélyi szászoknál a Klotsch, a szerbeknél a kolač. Egyes elméletek szerint a kalács az ősi áldozati ételek maradványa.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek