4 indiai fogás, amit ki kell próbálnod!

Időről időre felhívjuk a figyelmeteket az indiai konyhára, milyen jó kísérletezgetni, megismerni a fűszereiket. 

Sajnos az indiai éttermek még mindig viszonylag drágának számítanak, elég borsos áron lehet igazán autentikus ételekhez jutni, otthon viszont olcsóbban is elkészíthetjük. Azt nem állítom, hogy elsőre ugyanolyan lesz, de az ízvilág garantáltan reprodukálható. Aki egyszer rákap az indiai konyhára, többet biztos, hogy nem szabadul a gazdag ízű ételek emlékétől!

Chaat masalás-joghurtos csirke

Na igen, a joghurt! A magyar konyha speciel elhanyagolja, viszont annál több tejfölt használ. A joghurt az indiai konyha egyik legkedveltebb alapanyaga szószokhoz, csirkés ételekhez. Speciális fűszerkeverék és chutney, imádni fogod!

Indiai vajas csirke

Az egyik legnépszerűbb fogás az indiai éttermekben, nem véletlen, mert csupa, európai ízlésnek is megfelelő összetevőt használnak hozzá, csirke vajjal és paradicsomos szószban… hagymával, gyömbérrel, masala fűszerkeverékkel és még számos boldogságfokozó fűszerrel. Isteni!

Csirke biryani

Szintén klasszikus receptje az indiai konyhának, tálalják basmati rizzsel, de sokan fogyasztják naannal, az indiai kenyérrel is. Szép színét a sáfránytól kapja, íze a rengeteg különböző fűszertől, valamint a joghurt és a kókusztej találkozásától lesz varázslatos. Feledni képtelenség.

Még több indiai recept >>

Csirke tikka masala

Még egy jól ismert étel az indiai kaja rajongóinak köreiből. A csirke tikka masala mai változatában a brit gyarmatosítóknak oroszlánszerepük volt, mert az egzotikus kontinensen megismert fűszerek és ételkészítési módokat a saját ízlésükre formálták. Ma is az egyik legkedveltebb étel Nagy-Britanniában.

Tudj meg többet a basmati rizsről! >>

{ CKÉP = 43714, 4 }

A Világkonyha további cikkeit itt olvashatod >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek