r
Nosalty Logó

Zsúrzsemle

Petra
Zsúrzsemle
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

542
Kalória
17.4g
Fehérje
99.7g
Szénhidrát
7.4g
Zsír
59.8g
Víz
9.2g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
2.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 542 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2174 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1250.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    749 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    99.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 542 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5000.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    676 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    949 mg
  • Nátrium
    2997 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    399 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    239.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 2174 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 291 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót.
  2. A szétmorzsolt élesztőt jól kikeverjük a mézzel és 185 ml langyos vízzel. Hozzáöntjük a liszthez, a joghurttal együtt.
  3. Sima tésztát dagasztunk. Akkor jó, amikor a tésztabuci már elválik az edény falától.
  4. (Persze készíthetjük a tésztát robotgépben is, dagasztókart használva, úgy sokkal egyszerűbb a dolgunk.)
  5. Letakarva, langyos, huzatmentes helyen 1 órán át kelesztjük. (Ez idő alatt duplájára nő a tészta.)
  6. Közben az olajbogyót apróra vájuk, a fenyőmagot hozzákeverjük.
  7. A parmezán sajtot durvára reszeljük, a megpucolt fokhagymát egésze finomra vágjuk, és összekeverjük a rozmaringgal.
  8. Megfelezzük a megkelt tésztát: egyik felébe az olajbogyós-fenyőmagos mixet dolgozzuk bele, másikba a fokhagymás-rozmaringos-sajtos egyveleget.
  9. Mindkét tésztabucit öt-öt egyenlő részre osztjuk és golyókat formálunk.
  10. Egy tepsit vagy sütőlapot sütőpapírral borítunk, középre teszünk egy tésztagolyót, és körberakjuk a többivel, a kétféle ízű golyókat szorosan, felváltva téve egymás mellé (virág alakot kapunk a végén). Az egészet megkenjük vízzel.
  11. 180 fokra előmelegített sütőben, légkeverésen kb. fél óra alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 30 p

Reggelire, lusta vasárnapokon.

További receptek

Diós búrkifli házilag

Manapság már oly kevés helyen árulják az édes péksütemények koronázatlan királyát, ahol pedig mégis kapni, hát, gyakran inkább kiábrándító vagy feledhető élményt nyújt a bolti ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...