r
Nosalty Logó

Zsírpapírban sült lazac

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mignon
Zsírpapírban sült lazac
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 721 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1444 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 123 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1750.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1078 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    1740 micro
  • K vitamin:
    383 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1398 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1674 micro
Összesen 721 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.4 g

Zsír

  • Összesen
    76.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    476 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3500.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    2156 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    768.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    849 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    3480 micro
  • K vitamin:
    765 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    781 mg
  • Retinol - A vitamin:
    616 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2796 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3348 micro
Összesen 1444 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    299 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 123 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lazacból csipesz segítségével kihúzgáljuk a szálkákat.
  2. Gáztepsibe terítünk 1 ívsütőpapírt, közepére tesszük a lazacot. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük petrezselyemmel, rárendezzük a hagyma- és citromkarikákat.
  3. Végül vajdarabkákat szórunk rá, asütőpapírta tetején összesodorjuk, két végét feltekerjük, mint egy szaloncukrot.
  4. 180 fokra előmelegített kb. 30 perc alatt készre sütjük. (Tálalás előtt a citromkarikákat szedjük le róla.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 243
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 22497
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 12.

Ajánló

Tálaljuk párolt zöldséggel.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A lazac egyik kedvelt elkészítési módja nálunk ez a változat, ami Bereznay Tamástól származik. Alig van vele előkészület, a végeredmény mégis nagyon finom és egészséges.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek