Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsemle Glaser konyhájából

Zsemle Glaser konyhájából
Zsemle Glaser konyhájából
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A víznek egy részét helyettesíthetjük savóval, ebben az esetben hagyjuk el a zsírt.  Cukor helyett pedig használhatunk 5 g sütőmalátát.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a konyhagép dagasztótáljába morzsoljuk, ráöntjük a vizet, rászitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a maradék hozzávalókat, és a dagasztógéppel kb. 8 percet dagasztjuk. Ha szükséges, adunk hozzá még kevés lisztet.
  2. A tésztát egy kevés liszttel kiszórt tálba rakjuk, konyharuhával lefedve szobahőmérsékleten kb. 1 órát hagyjuk kelni. A tésztát átgyúrjuk, majd további 1 órát hagyjuk kelni.
  3. A tésztát kb. 75 g-os darabokra vágjuk, kis cipókat formázunk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Nedves konyharuhával letakarjuk, kb. 20 percig kelesztjük, majd a zsemléket bevágjuk, és további 20 percig kelesztjük.
  4. 220 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső mód) 20 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 532
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: bagel, hamburger-buci, kifli, burek, buci, croissant, édes leveles, briós, pita, perec

egyéb elnevezések

zsemle sertészsírral, klasszikus zsemle

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

476
kenyérliszt BL80 500 g
friss élesztő 12.5 g
víz 325 ml
2 tk
cukor 1 teáskanál
sertészsír 0.5 ek