Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsázsás-zelleres burgonyapüré

Zsázsás-zelleres burgonyapüré
Zsázsás-zelleres burgonyapüré
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vetettem az erkélyemen ládába zsázsát, és eljött a szüret ideje.

Idézet a Wikipédiából:

A kerti zsázsa (Lepidium sativum) a káposztafélék (Brassicaceae) családjába tartozó faj.

A legrövidebb tenyészidejű zöldségnövény: a vetés után 12–14 nappal már fogyasztható. Népi nevei: salátatorma, vadmustár, szépítőfű, kányafű, kerti tormafű, kerti rézsuka, kis zsázsafű.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

A zeller és a zsázsa kellemesen pikáns ízt kölcsönöz az unalmas krumplinak.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát és a zellert megpucoljuk, megmossuk, kockákra vágva sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük róla a főzővizet.
  2. A megfőtt zöldséget a vajjal összetörjük, majd a tejjel hígítva simára keverjük.
  3. Tálalás előtt keverjük bele a zsázsahajtásokat.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 210
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: köretek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

különleges krumplipüré, burgonyapüré zellerrel és zsázsával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

236
burgonya 70 dkg
zeller 30 dkg
1 teáskanál
vaj 8 dkg
tej 1.5 dl
vízitorma 1 csokor