r
Nosalty Logó

Zöldspárgás "rétes"

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zöldspárgás "rétes"
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 560 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3348 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 149 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    980.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    328 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    547 micro
Összesen 560 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    110.8 g

Zsír

  • Összesen
    225.1 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5883.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1975 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    292 mg
  • Foszfor
    1916 mg
  • Nátrium
    1556 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1266.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2135 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    164 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    673 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1970 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1937 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3283 micro
Összesen 3348 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 149 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sajtot lereszeljük.
  2. A spárgát megpucoljuk, fás végét levágjuk.
  3. Lobogó sós vízbe állítjuk és kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Lecsepegtetjük.
  4. A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és a spárga főzővizében megfőzzük. A vizet leöntjük róla és krumplinyomóval átpréseljük. Hozzáadunk 2 doboz tejfölt és 1 púpozott evőkanál vajat.
  5. Belekeverjük a reszelt sajtokat és a tojásokat. Sózzuk, borsozzuk.
  6. A maradék vajat felolvasztjuk.
  7. Egy magas falú tepsit kivajazunk. 1 réteg réteslapot belerakunk, alaposan megkenjük vajjal, jöhet a következő réteslap amit szintén megkenünk vajjal. Ezt addig csináljuk, míg el nem fogy a réteslapunk.
  8. Erre öntjük rá a burgonyás krémet. A szélén lévő kilógó réteslapot belenyomkodjuk a belső szélébe.
  9. Tetejére szorosan egymás mellé fektetjük a spárgákat és megkenjük olvasztott vajjal.
  10. Előmelegített sütőbe rakjuk és kb. 50 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20*25
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5973
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Jamie Oliver receptje. Nagyon finom, persze ehhez szeretni kell a spárgát!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ez egy nagyon jó recept. Szenzációsan finom volt. Köszönet érte! e.

Törölt felhasználó

Szívesen!!! :-) üdv tk

Mignon

Kedves Kiki! Szuper finom és ráadásul Jme recept (ami csak jó lehet, imádom!!)! Kb. 1 éve én is feltöltöttem, de nem lett túl népszer?...:( Hátha most többen kipróbálják, hogy te is feltetted!!! Üdv: mignon A profil fotódnak nagyon megörültem, el?bb-utóbb csak ráveszem magam én is, hogy lecseréljem a virágomat! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.