Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldséggel töltött rántott palacsinta

Zöldséggel töltött rántott palacsinta
Zöldséggel töltött rántott palacsinta
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy alkalommal ithon volt a nagyfiam vidékről. Megkért, hogy készítsem el a kedvencét, a hortobágyi palacsintát! Igencsak kikerekedett a szeme, amikor asztalhoz ült. Ő ezt a változatot ismerte hortobágyi palacsintaként. Elmesélte nekem, hogy ez hogyan készül. Másnap elkészítettem neki. Viszont annyira megtetszett a családnak az "ő változata", hogy azóta is készítgetem alkalomadtán.

hozzávalók / 4 adag

A sós palacsintához

A töltelékhez

A panírozáshoz és a sütéshez

ajánlat

Bármilyen zöldségkeverékkel megtölthető, tetszés szerint. Gombát általában teszek bele, de ebből most kimaradt. Bőven elég egy kis zöldsaláta köretnek mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a sós palacsintatésztát, majd kisütjük.
  2. A konzervről leöntjük a levét, és az olajjal feltesszük dinsztelni, 1-2 percre. Ráütjük a tojásokat, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, az ételízesítőt. Ha a tojást összefogta, levesszük a tűzről. Hozzákeverjük a reszelt sajtot.
  3. Elosztjuk a palacsintákba a tölteléket, majd feltekerjük úgy, mint a hortobágyi palacsintát.
  4. Bepanírozzuk, és bő olajban kisütjük.

  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 127
elküldve: 2
receptkönyvben: 240
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött-rántott palacsinta, zöldséges palacsinta kirántva

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2011-09-19 11:55

Kedves Éva- anyóca!
Szerintem nektek ízleni fog, mert szeretitek a zöldségféléket !
Igen megkóstolta a fiam és tetszett neki a másik változat is.
Köszönöm a jókívánságokat én is minden jót kívánok neked ! Puszi: Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-09-19 11:06

Kedves Olaszné Anci!
Ez csodás, elmentettem, ki szeretném próbálni.
Ugyanakkor az úgymond szokásos töltelékkel készült Hortobágyihoz mit szólt a fiad? Megkóstolta?
Mert ugye, az is tud finom lenni, de nagyon:-))
Ezek után, kétféle mód készül majd itt is,- szerencsére, be tudtam a sokféle zöldséget az ételekbe vonni, és elfogadták a család finnyásabb tagjai is. Na, és ilyen finom palacsintában, biztosan menni fog.-))
Szép napot és hetet kívánok!
Éva-Anyóca

almamag
almamag Mon, 2011-09-12 13:21

Na, ilyet én is szoktam készíteni. Egy kis kalifirniai paprika apró kockára vágva a töltelékhez. :-)
Fantasztikus látvány, no meg az ízvilág ....... csodálatos, próbáld ki!

2065
tej 6 dl
1 csipet
tojás 2 db
finomliszt 30 dkg
napraforgó olaj 3 ek
mexikói keverék 400 g
tojás 3 db
napraforgó olaj 2 ek
sajt 15 dkg
petrezselyem 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
finomliszt 15 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 20 dkg
napraforgó olaj 5 dl