Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépás fasírt

Sárgarépás fasírt
Sárgarépás fasírt
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy TV-s főzőműsorban láttam a receptet régebben, és azóta többször készítettem már el ezt a húsmentes fasírtot.

hozzávalók / 4 adag

A fasírthoz

A sütéshez

ajánlat

Fetás sajtmártást ajánlottak eredetileg mellé, mi egyszerűen krumplipürével és uborkával szeretjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát és a trappista sajtot kislukú reszelőn lereszeljük.
  2. Hozzáadjuk a villával összetört feta sajtot, a tojásokat és a zsemlemorzsát.
  3. Szerecsendióval, apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk, és sóval, borssal ízesítjük.
  4. Jól összekeverjük, és pogácsákat formázunk belőle.
  5. Kevés olajban mindkét oldalát megsütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 30 508
elküldve: 10
receptkönyvben: 752
elkészítve: 26/36
Facebookon megjelent: -

szakács

Redy

Mióta szakács: 2009.12.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sárgarépás sajtfasírt, sajtos ropogós répával, feta sajtos-sárgarépás húsmentes fasírt, vegetáriánus fasírt sajttal

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bkkriszti
Bkkriszti Wed, 2013-02-13 11:44

Szia!
Szerinted a zsemlemorzsa helyett a burgonyapehely is jó lehet? Gluténmentesen szeretném elkészíteni.
Köszönöm, Krisztina

kibord
kibord Fri, 2013-02-08 15:04

Valami gyors ebédet akartam készíteni, és erre a receptre esett a választásom. Feta sajt hiányában tömlős sajt került bele, de így is nagyon-nagyon finom lett. Biztos, hogy sokszor megcsinálom még, és ki fogom próbálni fetával ill. füstölt sajttal is. Szuper recept!

bonnie87
bonnie87 / bonnie87 Wed, 2012-02-29 12:04

Elkeszitettem a heten (egy kis zellerem volt a hutoben, nem tudtam mit kezdeni vele, igy vegyult a repakkal, es kakukkfuvet tettem bele). Isteni!! Nem vagyok nagy olajban sutogetos, de ezert meger igazan!!

almamag
almamag Mon, 2012-01-09 11:53

Nagyon jó, nagyon finom! Igaz, én feta nélkül szoktam készíteni, de így is kipróbálom.
Köszönöm. Üdv. Ili

almaszirom
almaszirom Wed, 2011-12-28 19:47

Ez egy remek és nagyon egyszerűen elkészíthető recept. Nagyon finom lett, köszönöm!

hadri1984
hadri1984 Sun, 2011-12-04 18:41

Nagyon finom lett! Én trappista és füstölt sajttal készítettem! Köszi a receptet!

kicsivik
kicsivik / kicsivik Sun, 2011-03-20 20:37

Csatlakozom flikflakhoz! Amikor a munkahelyemen a közös konyhában letelepedtünk az ebéd elfogyasztásához, férfi kollégáim kórusban dicsérték a gusztusos, narancssárga golyókat, és el voltak hűlve, hogy répából ilyet is lehet varázsolni. Töltött csirkecomb mellé választottam köretnek, és fél rúd tömlős sajttal helyettesítettem a reszelt sajtokat. Sokszor elkészül még, köszi az ötletet!

flikflak
Flikflak / flikflak Fri, 2010-10-22 16:51

Hát, Redy, azt kell hogy mondjam:
Ej, a mindenit!!! :o) Ez fantasztikusan finom!
Hónapok óta van a recepttáramban, s most szántam csak rá magam a reszelésre. De már tudom, hogy a reszelés nem tart már vissza többet tőle! Én ugyan csak egyfajta sajtot tettem bele - feta nem volt itthon -, de végül attól tartottam, hogy a páromnak semmi nem marad belőle, mire hazaér. El kellett zárnom, mert 5 óra vissza volt addig :o)))
Köszi a receptet! Jó hétvégét!
flikflak

Redy28
Redy / Redy28 Fri, 2010-10-22 21:27

Flikflak!
Igazán örülök, hogy megnyerte a tetszésedet, legközelebb dupla adagot csinálj!:-)
ü
Edit

381
sárgarépa 20 dkg
feta sajt 10 dkg
trappista sajt 5 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 3 ek
szerecsendió 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl