Nosalty Logó

Magyar fish and chips

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Magyar fish and chips
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1078 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3235 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 133 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    68.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1047.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    149 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    355 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 1078 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.3 g

Zsír

  • Összesen
    205 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3143.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    733 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1182 mg
  • Nátrium
    708 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    904.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    79 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    446 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    228 micro
  • Kolin:
    261 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1064 micro
  • β-crypt
    253 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    866 micro
Összesen 3235 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 133 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hekket tejbe áztatjuk néhány órára, majd sózzuk, kicsit megborsozzuk, és pirospaprikával kevert lisztbe forgatjuk.
  2. 170 C-os forró olajban fedő alatt pirosra sütjük.
  3. A krumplit megpucoljuk, cikkekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, olajjal elkevert mustárba forgatjuk. Fóliával letakart tepsiben 180 C-on fél óráig sütjük, majd a fóliát levéve kicsit megpirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 30447
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Évi néni 1830 recept

A középkorúak vagy annál idősebbek még bizonyára emlékeznek a balatoni hekkre. Azt ettük minden nap. Ecetes almapaprikával, uborkával, fehér kenyérrel. Mindenki szerette ezt az Atlanti- óceánból származó "balatoni" halat. Megmutattam a fiamnak, milyen volt a magyar tengernél való nyaralás vezető csemegéje.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia Évi néni! Hát Te azt ne tudd meg mennyit pusztítottam el anno a Balcsin ebb?l.Ezen éltem!:) Mit tudom én hány év után most egy napra valamiért lementem Almádiba.Már napokkal el?tte mondogattam ,hogy a halat ki nem hagyom.És azt képzeld nem el volt!!!!!!!!!!!!!!Egy árva darab nem volt pont egész Almádiban!A guta ütött meg.Úgy duzzogtam mint egy kislány!:) Persze csináltam én is itthon,de esküszöm egész más mint ott.Vagy csak bebeszélem magamnak?Nem, nem hiszem.Az azt hiszem attól olyan finom,h nagy tömegben sütik.Hát így jártam...............Üdv Csató

kirsy

Szia! Én Almádiban lakom és van ahol van hekk szezonon kívül is. Budatavai strandnál biztosan és finom is. :) Szezonban meg ugyanúgy balatoni csemege mint régen. :)

Évi néni

Szai Zsuzsi! Igazad van, kell a hely feelingje is az ízhez. Ott volt a legfinomabb. Rengeteget pusztítottam bel?le. Üdv: Évi néni

zseeke60

Próbáljátok meg, sós tejben fürdetni a halacskát. Még jobb ize lesz. Üdv: Zseeke

Évi néni

Köszönöm. Igazad lehet, mert úgy jobban átjárja a só. Feltétlenül elkészítem úgy is. Üdv: Évi néni

zsofi03

Szerintem a hekk még mindig a Balaton vezet? büféétele. Legalábbis én szinte mindenhol találkoztam vele még idén nyáron is a tóparton. Szerencsére még nem múlté!

Évi néni

Sajnos én nem jártam ott nagyon régen, de szerintem a hekket mindenki szereti, aki ott nyaralt. Nem baj ha nem merül feledésbe. Üdv: Évi néni

Hagymafaló

Egyetértek. Illetve nem kell középkorúnak vagy id?sebbnek lenni ahhoz, hogy elmondhasd: nekünk ez (volt) a Balaton! Meg a méregdrága f?tt kukorica. :)

Évi néni

Annyira szerettem, minden nap azt ettem, ha elutaztunk nyaralni. Te helyzeti el?nyben vagy.Irígyellek érte (na de én meg megsütöm). Üdv: Évi néni

Törölt felhasználó

Szia Kirsy! Esküszöm Almádiban nem volt aznap hekk!Olyan volt mint egy övön aluli ütés!:) Na jó rendben annyit módosítok,h bejártam ott egy aránylag nagy területet és ott nem volt.Amúgy meg egyáltalán nem ismerem Almádit és ezt sajnálom,mert csuda szép!A tesóm nem itt él és ott béreltek egy házat csak leugrottam egy napra.És bérelt egy kocsit amivel ami bejárható bejártuk a környéket.Gyönyör?!Nagyon szép helyen laksz!Azért amikor ott felmész a dombra/hegyre?/az pazar látvány! Csak az a kva hekk........:)Üdv Csató

Törölt felhasználó

Még nem volt szerencsém a Balatonon nyaralni,talán ezért is figyeltem fel ennyire a receptre.Otthonomba loptam így egy kis balatoni nyarat(januárt írunk).Annyit módosítottam a fent leírtakon,hogy a halat hosszúkás szeletkékre vagdaltam,és kukoricalisztet használtam a buzaliszt helyett.Arra jöttem rá,hogy ha nagyon forró olajba teszem a halfalatkákat,a panír nem jön le róla.Talán ez jól jön még valakinek.Köszi a receptet!

Évi néni

Én pedig a beszámolót. Remélem ízlett a hal falat. Üdv: Évi néni

Blanketta

sziasztok, érdekl?dnék, hogy ezt lehet fagyasztott halból is vagy csak a friss jó rá? el?re is köszi a válaszokat. Illetve tudtok olyan fagyasztott halat ami jó?

Évi néni

Szia! Ez is abból készült. Kekket máshogyan szerintem nem is lehet kapni. Üdv: Évi néni

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.