Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Főtt búza

Főtt búza
Főtt búza
130 perc / előkészület: 10 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyakorlatilag a darált húshoz hasonlóan használhatjuk fel, de akár köretként vagy saláta "betétként" is fogyaszhatjuk.
Jól fagyasztható, így ha egyszerre nagyobb mennyiséget főzünk, akkor kis adagokban a mélyhűtőben tárolhatjuk felhasználásig.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tönkölybúzát előző este bő vízben beáztatjuk.
  2. Másnap leszűrjük az áztatólevet és jól átmossuk, majd bő vízben lassú lángon megfőzzük.
  3. Kicsit megsózhatjuk, de mivel felhasználáskor úgyis fűszerezzük, ezért ezt el is hagyhatjuk.
  4. Körülbelül 1,5-2 óra hosszat főzzük, míg megpuhul, és kicsit meg is repednek a szemek.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 817
elküldve: 0
receptkönyvben: 57
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

ze(n)derta

Mióta szakács: 2008.04.29.
188 recept

receptkategóriák

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-01-26 18:19

Nem tudjátok véletlen, hogy 100g főt búza hány kalóriát tartalmaz?

Salátában például szerintem eszméletlen finom és már készülök is végre kipróbálni, de a mennyiség és gyakoriság azért függne a kalóriaértéktől..

köszi előre is :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-03-24 00:34

Kedves Dorine!
Áztatás után 2,5-szeres főzővízzel számolva 115 kcal/100 g főtt natúr búza. (Sajnálom, hogy csak most fedeztem fel kérdésedet.) A természetes ízeket én is kedvelem. Bátran eheted a főtt teljes gabonaféléket, mert elegendő rostot tartalmaznak ahhoz, hogy ne kelljen szomorkodnod a mellékhatása miatt. Labe

338
tönkölybúza 2 bögre
víz 1.5 l
0 ízlés szerint