Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldfűszeres-fetás párnácskák

Zöldfűszeres-fetás párnácskák
Zöldfűszeres-fetás párnácskák
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemrégiben Athénban jártam, és ha már ott voltam, benéztem egy főzőiskolába, ahol többek között ezeket a csodásan pirult párnácskákat készítettük el. Ha Te is szereted a görög ízeket, akkor további két receptet találsz a szakácsprofilomban, érdemes megtekinteni őket!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

ajánlat

Ha nincs otthon spenót, akkor petrezselyemmel, chilivel is elkészíthetjük, ha lehet, még finomabb így. Aki a mentát nem kedveli, kihagyhatja nyugodtan, de nem olyan jelentős az íze, tehát érdemes kipróbálni vele.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy keverőtálban a tészta hozzávalóit összegyúrunk úgy, hogy nagyon puha, de már nem ragacsos tésztát kapjunk, letakarjuk, és hagyjuk állni, ameddig a tölteléket elkészítjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A zöldeket jól megmossuk, lecsipkedjük a levelüket, és felaprítjuk őket, aztán egy másik tálban összekeverjük a fetával, és fűszerezzük sóval, borssal.
  3. Egy lisztezett deszkán négyfelé vágjuk a tésztát, majd ezekből hengereket gyúrunk, amelyeket 4-4 karikára vágunk.
  4. Az egyes tésztadarabokat tenyerünk alsó felével elnyújtjuk, kerekre formázzuk. Majd egyik kezünk nagy és mutatóujjával szemet formázunk, és ide helyezzük a korongokat úgy, hogy a közepükbe könnyedén be tudjuk kanalazni a tölteléket.
  5. Miután betöltöttük, a tésztakorong felső és alsó részét összehajtjuk, és másik kezünkkel az egyik irányból elkezdve összecsipkedjük a tésztaszéleket.
  6. Az így elkészült holdacskákat egy sütőpapírral bélelt sütőtálcára helyezzük. Az összecsipkedett végüket villával belülről kifelé haladva lenyomkodjuk, majd villával egy-két helyen megszurkáljuk, végül a felvert tojással szépen megkenjük.
  7. 180 fokon aranybarnára pirítjuk a pitakit - mert Athénban így hívják ezt az ízletes sós sütit. Sütés után picit hűtjük, de melegen és hidegen egyaránt nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 822
elküldve: 3
receptkönyvben: 259
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
287 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
alkalom: farsang, húsvét, buli receptek, szilveszter
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék tejtermékből
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

spenótos párnácska, sajtos-spenótos töltött párnácska

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

251
finomliszt 250 g
sütőpor 1 kk
görög joghurt 200 ml
olívaolaj 5 ek
1 csipet
feta sajt 150 g
spenót 100 g
menta 1 marék
kapor 0.5 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db