Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldfűszeres-fetás párnácskák

Zöldfűszeres-fetás párnácskák
Zöldfűszeres-fetás párnácskák
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemrégiben Athénban jártam, és ha már ott voltam, benéztem egy főzőiskolába, ahol többek között ezeket a csodásan pirult párnácskákat készítettük el. Ha Te is szereted a görög ízeket, akkor további két receptet találsz a szakácsprofilomban, érdemes megtekinteni őket!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

ajánlat

Ha nincs otthon spenót, akkor petrezselyemmel, chilivel is elkészíthetjük, ha lehet, még finomabb így. Aki a mentát nem kedveli, kihagyhatja nyugodtan, de nem olyan jelentős az íze, tehát érdemes kipróbálni vele.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy keverőtálban a tészta hozzávalóit összegyúrunk úgy, hogy nagyon puha, de már nem ragacsos tésztát kapjunk, letakarjuk, és hagyjuk állni, ameddig a tölteléket elkészítjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A zöldeket jól megmossuk, lecsipkedjük a levelüket, és felaprítjuk őket, aztán egy másik tálban összekeverjük a fetával, és fűszerezzük sóval, borssal.
  3. Egy lisztezett deszkán négyfelé vágjuk a tésztát, majd ezekből hengereket gyúrunk, amelyeket 4-4 karikára vágunk.
  4. Az egyes tésztadarabokat tenyerünk alsó felével elnyújtjuk, kerekre formázzuk. Majd egyik kezünk hüvelyk és mutatóujjával szemet formázunk, és ide helyezzük a korongokat úgy, hogy a közepükbe könnyedén be tudjuk kanalazni a tölteléket.
  5. Miután betöltöttük, a tésztakorong felső és alsó részét összehajtjuk, és másik kezünkkel az egyik irányból elkezdve összecsipkedjük a tésztaszéleket.
  6. Az így elkészült holdacskákat egy sütőpapírral bélelt sütőtálcára helyezzük. Az összecsipkedett végüket villával belülről kifelé haladva lenyomkodjuk, majd villával egy-két helyen megszurkáljuk, végül a felvert tojással szépen megkenjük.
  7. 180 fokon aranybarnára pirítjuk a pitakit - mert Athénban így hívják ezt az ízletes sós sütit. Sütés után picit hűtjük, de melegen és hidegen egyaránt nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 014
elküldve: 5
receptkönyvben: 296
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
334 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
alkalom: farsang, húsvét, buli receptek, szilveszter
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék tejtermékből
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

spenótos párnácska, sajtos-spenótos töltött párnácska

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Julia's food therapy
Julia's food therapy / Julia's food therapy Thu, 2020-04-16 09:50

Kedves Gréti! Nagyon szépen köszönöm a receptet! A tészta tökéletes, nagyon könnyű dolgozni vele, még plusz lisztet sem kellet használnom a nyújtásnál. A csipkedés úgy ahogy sikerült (szerintem csupán gyakorlás kérdése), ezért én villával összenyomkodtam a szélét, így is egy szép mintát kaptam. Az ízek felidézték a görög utazások emlékét :) Az első adag egy nap alatt elfogyott. Egy héttel később már dupla adagot készítettem, többfajta improvizált töltelékekkel. Bátran ajánlom ezt a receptet!

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Thu, 2020-04-16 16:52

Nagyon örülök, hogy kipróbáltad és ízlett! Ha tudok alapanyagokat szerezni hozzá, akkor én is elkészítem, mert kedvet kaptam hozzá, üdv, G

klaricservari44
klaricservari44 Sun, 2020-02-02 10:04

Azért azt is szívesen megtudnám, hogy melyik a kezünk NAGYUJJA, hiszen arra is szükség lenne a recept elkészítése során.

oreganyo
oreganyo Tue, 2020-02-04 08:56

Melyik a leghosszabb ujjad? szerintem a középső, ezt már felnőtt korban tudni kellene.
Ne haragudj, de nem tudtam nem válaszolni.

251
finomliszt 250 g
sütőpor 1 kk
görög joghurt 200 ml
olívaolaj 5 ek
1 csipet
feta sajt 150 g
spenót 100 g
menta 1 marék
kapor 0.5 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db