r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres-fetás párnácskák

Gréti
Zöldfűszeres-fetás párnácskák
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

251
Kalória
8.4g
Fehérje
27.3g
Szénhidrát
12.1g
Zsír
37.8g
Víz
39.2g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
144.6mg
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 251 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 2002 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 222 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    603 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    507 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1134 micro
Összesen 251 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.8 g

Zsír

  • Összesen
    96.7 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4824 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1239 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1173 mg
  • Nátrium
    2056 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    218.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    302.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    975 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    375 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    424 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4055 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9071 micro
Összesen 2002 kcal
  • 9% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    536.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1009 micro
Összesen 222 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy nagy keverőtálban a tészta hozzávalóit összegyúrunk úgy, hogy nagyon puha, de már nem ragacsos tésztát kapjunk, letakarjuk, és hagyjuk állni, ameddig a tölteléket elkészítjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A zöldeket jól megmossuk, lecsipkedjük a levelüket, és felaprítjuk őket, aztán egy másik tálban összekeverjük a fetával, és fűszerezzük sóval, borssal.
  3. Egy lisztezett deszkán négyfelé vágjuk a tésztát, majd ezekből hengereket gyúrunk, amelyeket 4-4 karikára vágunk.
  4. Az egyes tésztadarabokat tenyerünk alsó felével elnyújtjuk, kerekre formázzuk. Majd egyik kezünk hüvelyk és mutatóujjával szemet formázunk, és ide helyezzük a korongokat úgy, hogy a közepükbe könnyedén be tudjuk kanalazni a tölteléket.
  5. Miután betöltöttük, a tésztakorong felső és alsó részét összehajtjuk, és másik kezünkkel az egyik irányból elkezdve összecsipkedjük a tésztaszéleket.
  6. Az így elkészült holdacskákat egy sütőpapírral bélelt sütőtálcára helyezzük. Az összecsipkedett végüket villával belülről kifelé haladva lenyomkodjuk, majd villával egy-két helyen megszurkáljuk, végül a felvert tojással szépen megkenjük.
  7. 180 fokon aranybarnára pirítjuk a pitakit - mert Athénban így hívják ezt az ízletes sós sütit. Sütés után picit hűtjük, de melegen és hidegen egyaránt nagyon finom. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 25 p

Nemrégiben Athénban jártam, és ha már ott voltam, benéztem egy főzőiskolába, ahol többek között ezeket a csodásan pirult párnácskákat készítettük el. Ha Te is szereted a görög ízeket, akkor további két receptet találsz a szakácsprofilomban, érdemes megtekinteni őket!

További receptek

Medvehagymás sajtos roló

Ki ne imádná a sajtos rolót, pláne ha egy nagy csokor medvehagymával üdévé és tavasziasra hangoljuk? A hagyományos besameles massza helyett egy pillanatok alatt elkészíthető ...

Nosalty

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek