r
Nosalty Logó

Köfte cukkinivel

NS
Köfte cukkinivel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A köftéhez

A tetejére

549
Kalória
52.3g
Fehérje
9.5g
Szénhidrát
32.6g
Zsír
302.2g
Víz
161.1g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
4.7g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A köftéhez

A tetejére

Összesen 549 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A köftéhez

A tetejére

Összesen 2196 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A köftéhez

A tetejére

Összesen 134 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    958.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    585 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    302.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    670 micro
Összesen 549 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209.2 g

Zsír

  • Összesen
    130.4 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    644 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3832.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    270 mg
  • Foszfor
    2339 mg
  • Nátrium
    761 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1208.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    195 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    745 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1038 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2680 micro
Összesen 2196 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    317 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 134 kcal

Elkészítés

A köftéhez

  1. Késes aprítóval finomra vágjuk a tisztított, nagyobb darabokra vágott hagymát és fokhagymát.
  2. Hozzáadjuk a darált húst, a kakukkfüvet, a sót, a borsot, és addig keverjük, míg krémes masszát nem kapunk. Vékonyan kizsírozzuk a sütőtálat, és egyenletesen belenyomkodjuk a húst.
  3. Fölszeleteljük a cukkinit, a paradicsomot, a hagymát, és az egészet a húsra szórjuk.
  4. Enyhén sózzuk, és meglocsoljuk kevés olívaolajjal.
  5. Sütőben készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C

A köfte (kafta) a törökök kedvelt vagdalt húsos étele. Formáját és ízesítését tekintve számtalan változata létezik. Alapanyaga jellemzően bárány- vagy marhahús, amelyet szinte krémes állagúra darálnak vagy aprítanak. Fűszerezése – a són és a borson kívül – egyéni ízléstől függően változtatható: adható hozzá kömény, pirospaprika, kakukkfű stb. Gyakran készítik bulgurral, rizzsel keverve. Süthető sütőben, grillen, nyárson, sütőtálban, tepsiben; pogácsának vagy hosszúkás rúdba formázva stb. Ezúttal sütőtálban, cukkinivel és a számunkra könnyebben elérhető darált sertéshúsból készítettem.

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...