
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
306
Kalória
18.9g
Fehérje
18g
Szénhidrátok
18g
Zsír
200g
Víz
360.1g
Koleszterin
7.2g
Rost
6.4g
Cukor
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
100g zöldborsó81 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
71 kcal
-
8g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
306
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
100g zöldborsó81 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
71 kcal
-
8g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
306
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
36.9g zöldborsó30 kcal
-
16.6g petrezselyem6 kcal
-
40.6g tojás51 kcal
-
26 kcal
-
3g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
113
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.9 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 743.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 326 mg
-
Nátrium 168 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 7 mg
Víz
-
Összesen 200 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 382 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 764 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 319 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 2723 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5466 micro
Összesen
306
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.9 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 743.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 326 mg
-
Nátrium 168 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 7 mg
Víz
-
Összesen 200 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 382 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 764 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 319 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 2723 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5466 micro
Összesen
306
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 274.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 73.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 282 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1005 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2017 micro
Összesen
113
kcal
Elkészítés
- Megtisztítjuk a zöldborsót. A petrezselymet finomra vágjuk. Egy kisebb serpenyőbe beletesszük az olajat, és felmelegítjük.
- Az olajba tesszük a borsót, átforgatjuk, majd felöntjük a vízzel. Fedőt teszünk rá, és puhulásig pároljuk. Nem szabad túlsütni, mert a borsó megkeményedik.
- Amikor elfőtte a vizét, és elkezd sülni, rátesszük a vágott petrezselyem zöldjének a felét. A felvert tojásba beletesszük a maradék vágott petrezselymet, és ráöntjük a borsóra.
- A rántottát a gusztusunknak megfelelő állagúra sütjük, és puha kenyérrel tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Sütés ideje: 10 perc
Nagyon szeretjük ezt a fajta reggelit és vacsorát. Akkor szoktam készíteni, amikor zsenge zöldborsót lehet szedni a kertben.