Zöldborsófőzelék - Vicikó konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Vicikó
adag
Főzés
perc
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
250g zöldborsó203 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
250g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
100g tej56 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
Összesen
695
Kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
500g zöldborsó405 kcal
-
80g olívaolaj707 kcal
-
500g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
200g tej112 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
1388
Kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
36.6g zöldborsó30 kcal
-
5.9g olívaolaj52 kcal
-
36.6g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.2g finomliszt8 kcal
-
14.7g tej8 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
3.3g petrezselyem1 kcal
Összesen
102
Kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 43.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 723.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 218 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 299 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 468.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 190 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 130 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 455 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 201 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 53 micro
-
β-karotin 2260 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7446 micro
Összesen
695
Kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.5 g
Zsír
-
Összesen 86.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1446.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 436 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 199 mg
-
Foszfor 599 mg
-
Nátrium 173 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 936.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 379 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 260 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 910 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 401 micro
-
Kolin: 151 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 105 micro
-
β-karotin 4519 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14893 micro
Összesen
1388
Kcal
- 3% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 105.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 68.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 331 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1091 micro
Összesen
102
Kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
- 4 ek olívaolajat egy kisebb fazékban megmelegítünk, beleöntjük a borsót, csipet sóval ízesítjük.1-2 percig az olajon kevergetve pároljuk, majd hozzáöntjük a vizet, lefedjük és kb. 5 percig főzzük.
- Ezalatt a maradék olajból és a lisztből világos rántást készítünk. A borsó főzőlevéből pár kanálnyi vízzel felengedjük a rántást, majd a tejjel felhígítjuk, és csomómentesre keverjük.
- Hozzáöntjük a borsóhoz a már folyós rántást, és összeforraljuk. Ekkor tesszük hozzá a cukrot, majd a legvégén az apróra vágott petrezselymet.
- Összekeverjük, és kész is van.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 735
- 7 napos nézettség: 6011
- Össznézettség: 913703
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Vicikó
251 recept
A zöldborsófőzelék nagyon sokunk kedvece. Én így készítem, mi így nagyon szeretjük. Rendkívül gyorsan elkészül, és a finomsága mellett ez az előnye nem törpülhet el :-)) Szerintem ez az elkészítési mód egy klasszikusnak mondható, a sok közül.
Hozzászólások
De jó ez a recept, pont egy ilyen egyszer?t, gyorsat kerestem. Remélem, jó lesz, mert nekem a f?zelékek mindig csomósak lesznek. Köszi
Szia norcikoma! Drukkolok Neked a csomók ellen:-)) A titok csak annyi, hogy eléggé híg legyen a rántás, mikor beleöntöd az ételbe! ;-) Üdv: Vici
Tökéletes lett!
Húúú, de jó! Ügyes vagy :-)) Akkor jó étvágyat hozzá! Örömteli ünnep el?tti készül?dést, további sikeres sütést-f?zést kívánok Neked! Üdv: Vici
Köszönöm, viszont kívánom!:)
Suffer from their desk in the Office of computer users, <a href="http://www.coachoutlet-onlines.net/">coach outlet online</a> a large number of daily exposure to electromagnetic radiation to produce easily visual fatigue, and even from dry eye syndrome. The computer screen flashing eyes also <a href="http://www.gucci-saleonline.net/">gucci online</a> a strong stimulative effect, appear human tears, loss of vision, <a href="http://www.pickshoes123.net/">nike shoes online</a>, dizziness and discomfort symptoms. MBT shoes has power <a href="http://www.bagsoutletfactory.net/">coach factory outlet</a>, the strong antioxidant activity, the body of free oxygen radicals.
Nekem sajnos nem s?r?södött be kell?en a f?zelék. Pedig úgy csináltam a rántást, ahogyan leírtad. Meg minden mást is:) Úgyhogy nem értem...
Sajnos nem tudom, miért történt ez??? Ha túl híg maradt, akkor vagy kevés a liszt, vagy sok volt a víz - tej mennyiség, ami beletettél? Vagy egyszer?en, Te s?r?bben szereted, mint ahogy én készítem. Sajnálom, hogy nem úgy sikerült, ahogy szeretted volna! Üdv: Vici
A recepteddel sikerült az els? csomómentes f?zelékem! Nagyon köszönöm! ( m?helytitok: én keményít?vel csináltam liszt helyett az egészség jegyében, így is tökéletes lett! ;) )
Örülök, hogy jól sikerült! :-) Üdv: Vici
bocs, hogy beleszólok, de a keményít?vel éppen az egészség ellen dolgozol, tekintve, hogy színtiszta szénhidrát, aminek rendkívül magas a glikémiás indexe. dietetikus véleménye pl. itt: http://www.beresalexandra.hu/dietetikus_online4/liszt_vagy_kemenyito Ez a f?zelék így finom, ahogy van, kell bele az a pici liszt :-)
Szerintem meg meggy?z?dés kérdése, mint a tojás, a kávé stb. esetében, ki melyiket hiszi el inkább amint mondanak róla! ;)
Köszi a receptet. igazán finom lett a f?zelék !!!!
Nagyon szívesen, örülök, hogy ízlett! :-) Üdv: Vici
Nagyon fini lett! Bár majdnem elszúrtam a rántást mert csomós lett, de gyorsan kijavítottam. Egy jó tipp, ha valaki úgy járna mint én: ha a rántás nem akar csomómentes lenni, akkor bele kell tenni gyorsan egy magasabb falú edénybe és botmixerrel összemixelni így tökéletes krémes állaga lesz. Köszi a receptet!
Koszonom szepen, nagyon jo recept! En kevesebb folyadekot tettem bele, de isteni finom lett.
Koszonom szepen, nagyon jo recept! En kevesebb folyadekot tettem bele, de isteni finom lett.
Örülök, hogy ízlik!:-) Jó étvágyat hozzá! Üdv: Vici
Ma megcsináltam. Nagyon de nagyon finom lett!! Köszönöm a receptet, betartottam szóról szóra:-)
Nagyon szívesen, és örülök, hogy ízlett! :-)) Üdv: Vici
Nagyon jó recept, szerintem is! Az els? olyan borsóf?zelék, amit mind a két gyerekem és a párom is jóíz?en elfogyasztott! Úgyhogy ez lesz a mi borsóf?zelékünk! Köszi szépen, hogy feltetted! Tímea
Szia Tímea! Igazán nincs mit, s?t, szívesen! ;-) Örülök, hogy ízlett, és bevált Neked is a recept. Egészségére az egész családnak! :-) Üdv: Vici
Eddig valahogy soha nem sikerült rendesen a borsóf?zelék. Ezzel a recepttel végre sikerült. Köszönöm!
Jaj, de jó! Örülök!:-) Nagyon szívesen! Üdv:-) Vici
Olívaolaj helyettesíthet? sima olajjal? Össze lehet turmixolni az egészet? Ízét gondolom ne rontja el...
Nagyon jól sikerült! Köszönöm a receptet! Régóta "szenvedtem", hogy egy jó zöldborsóf?zeléket tudjak csinálni. :-) (Nálam egy bevált tipp, hogyha tejjel engedem fel a rántást, akkor én a tejet el?tte felmelegítem, és folyamatosan, kézi habver?vel keverve a rántást adagolom hozzá a tejet.)
Azoktól szeretném kérdezni, akik elkészítették ezt a receptet: biztosan elég ennyi folyadékhoz ennyi rántás? Nekem ennyit?l még csak leves-állagú. (Tudom, készítsem többel, de kíváncsi vagyok, hogy nektek hogyan elég?) Amúgy nagyon finom, köszönöm a receptet! Picúr