r
Nosalty Logó

Tejfölös zöldborsófőzelék

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
eszthee
Tejfölös zöldborsófőzelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 265 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 532 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 143 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    572 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3100 micro
Összesen 265 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    691.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1144 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6201 micro
Összesen 532 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1669 micro
Összesen 143 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A borsót átmossuk, és annyi vízben elkezdjük főzni, amennyi pont ellepi.
  2. A fokhagymát kis darabokban, vagy összezúzva beletesszük a főzővízbe, és egy kevés sót, az apróra vágott vagy szárított petrezselyemzöldet is. Ha a víz kezd elfőni, pótoljuk.
  3. Miközben fő a borsó, elkezdjük csinálni a rántást. Kevés olajat felforósítunk, beszórjuk liszttel, addig forrósítjuk keverés mellett, míg zsemleszínű nem lesz. Az elkészült rántást felengedjük hideg vízzel, majd hozzákeverjük a borsóhoz.
  4. Egy doboz tejfölnek a felét egy bögrébe vagy kis tálba tesszük, hozzáadunk egy kiskanál lisztet, és a borsó levéből annyit, hogy felmelegedjen a tejföl. Jól összekeverjük, és ezt is hozzáadjuk a borsóhoz.
  5. Pár percig még forraljuk az elkészült főzeléket, majd tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 159
  • 7 napos nézettség: 1343
  • Össznézettség: 394294
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 13.

Ajánló

Feltétnek bármit lehet hozzá enni, ami megszokott egy főzelékhez, én a tükörtojást vagy a sült virslit szeretem hozzá, mert nem annyira intenzív az ízük, hogy elvegyék a borsófőzelék ízét. A pörköltet kifejezetten nem szeretem hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tejfölös zöldborsófőzelék
eszthee 8 recept

Anyukám borsófőzelékének általában se íze, se bűze. Mindig kértük, hogy keressen új receptet, de sosem sikerült olyanra, mint amilyenre mi szerettük volna. Többször is kerestem az interneten receptet, hogy tudjak finom, valóban jó főzeléket csinálni. Ezekből és a saját ötleteimből állítottam össze ezt a receptet.

Hozzászólások (15)

Törölt felhasználó

Ma megcsináltam a te módszered szerint és nagyon ízlik! Annyit bolondítottam még rajta, hogy a rántásba kevertem egy kis teáskanálnyi pörköltkrémet (ejnye-bejnye, tudom) amikor elzártam alatta a gázt, ett?l lett egy kis színe a f?zeléknek. Köszi az ötletet.

Törölt felhasználó

Suffer from their desk in the Office of computer users, <a href="http://www.coachoutlet-onlines.net/">coach outlet online</a> a large number of daily exposure to electromagnetic radiation to produce easily visual fatigue, and even from dry eye syndrome. The computer screen flashing eyes also <a href="http://www.gucci-saleonline.net/">gucci online</a> a strong stimulative effect, appear human tears, loss of vision, <a href="http://www.pickshoes123.net/">nike shoes online</a>, dizziness and discomfort symptoms. MBT shoes has power <a href="http://www.bagsoutletfactory.net/">coach factory outlet</a>, the strong antioxidant activity, the body of free oxygen radicals.

Móncsika_11

Szia! Nagyon szépen köszönöm a receptet! Én most el?ször csináltam zöldborsó f?zeléket, de nagyon finom lett!:) Annyit változtattam, hogy tettem hozzá egy kis édesít?szert is.

Törölt felhasználó

Szia! Finom ez a f?zi. Nekem a tejföl miatt nem volt elég édes (tejszínnel szoktam), ezért tettem egy kis cukrot hozzá. Nekem speciel ez egy egyf?s adag volt :) Köszi a receptet!

dzusu

Isteni! Imádom! Köszönöm! :)

Anni-panni

Én is megf?ztem, már kétszer is. 41 évig nem szerettem a borsóf?zeléket, de most már szeretem. :-)

Rellaford Maja

Én is megcsináltam! Nagyon finom lett! Mondjuk én annyit változtattam, az adagot duplájára vettem és tettem bele fekete borsot. A rántást én úgy csináltam, hogy apróra vágott szalonnát pirítottam és arra raktam a lisztet! Ja és én is raktam rá egy kevés cukrot! Nagyon, nagyon finom! :)

Törölt felhasználó

Én is csak annyit változtattam rajta, hogy tettem hozzá egy kis cukrot. Csak ajánlani tudom kezd? háziasszonyoknak is :) Finom volt nagyon a f?zelék.

Törölt felhasználó

Szia! Köszönöm a receptet. Ma megcsináltam és nagyon finom lett! :)

Anni-panni

Nálunk ma megint ez lesz az ebéd. :-) Legutóbb jóóó nagy adagot f?ztem, hogy négyen jóllakjunk bel?le és maradjon másnapra is, de mire hazaértem, a férjem és a lányom mind megették. Csíp?s kérdésemre, hogy "finom volt?", csak annyit mondtak: "Pompás!" :-) :-)

Lepényleső

Ez a recept vált be a legjobban. Nem el?ször futottam neki az egyszer?nek t?n? borsóf?zelék elkészítésének és azok fogyasztásra csak éppenhogy alkalmasak voltak. Ezzel a recepttel teljes a siker!

Anni-panni

Percek óta ezt a receptet keresem, mert muszáj vagyok még egyszer hozzászólni. Én soha ki nem állhattam a borsóf?zeléket, de mióta e szerint a recept szerint készítem, már ott tartunk, hogy háromszoros adagot kell f?znöm, hogy egyáltalán egy étkezésünkre elég legyen! Annyira finom így a f?zelék, hogy nagyon! :-)

sziiszaa

Nekem ez az IGAZI borsóf?zi recept. Anyukámtól is így tanultam tejföllel és nem tejjel. Legjobb! :)

FérjAKonyhában

Köszönjük, hogy megosztottad ezt a receptet. Kipróbáltam, de nekem nem ízlik így. Furcsa savanyú ízt kapott a tejfölt?l az egész f?zelék. Nekem eddig a tejszín vált be a legjobban a borsóf?zelékhez, mert így alapból édes lesz. A f?zés el?tt pedig mindig megpirítom a borsószemeket az olajban. Sokkal jobb íze lesz t?le. De mindenkinek megvan a maga ízvilága!

eszthee

Én sósan, fokhagymásan szeretem a borsóf?zeléket. Megeszem édesen is, de az én ízlésvilágom ilyen. Sajnálom, hogy neked nem ízlett

Blondecat666

Minek még plusz liszt a habarásba, ha már van a rántásban?

eszthee

Kezd? konyhatündérként így s?r?södött be :) Azóta már én sem rántom, csak habarom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.