Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejmentes zöldborsófőzelék

Tejmentes zöldborsófőzelék
Tejmentes zöldborsófőzelék
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekeim tejérzékenysége miatt kísérleteztem ki ezt a lágyabb, krémesebb főzeléket, aminek mindig nagy sikere van a családban. Mivel irtó könnyű elkészíteni, így jó szívvel ajánlom mindenkinek.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olajon jól átforgatjuk a zöldborsókat, majd megszórjuk kb két evőkanál liszttel, és azzal is jól elkeverjük.
  2. Folyamatos kevergetés közben felöntjük fele víz, fele rizstej arányban annyi folyadékkal, hogy pont ellepje.
  3. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és beletesszük az apróra vágott petrezselymet.
  4. Fedő alatt, néha megkevergetve puhára főzzük a zöldborsót, a főzelék kellő sűrűségének eléréséig. Ha túl sűrűre sikeredett, rizstejjel hígítjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 34
össznézettség: 29 254
elküldve: 1
receptkönyvben: 46
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Timbamami

Mióta szakács: 2014.01.21.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejmentes zöldborsófőzelék, tejmentes főzelék, tejmentes zöldborsófőzelék, zöldborsófőzelék

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

205
zöldborsó 450 g
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 3 evőkanál
víz 3 dl
petrezselyem 1 csokor
rizstej 2 dl
0 ízlés szerint
barna cukor 1 ek