r
Nosalty Logó

Zöldbabpörkölt orsókával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lizinka_
Zöldbabpörkölt orsókával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír

pörkölthöz

körethez

Összesen 447 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír

pörkölthöz

körethez

Összesen 1787 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír

pörkölthöz

körethez

Összesen 68 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1092 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    617 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    547.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    216 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    951 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    1161 micro
Összesen 447 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    60.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4367.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    342 mg
  • Foszfor
    942 mg
  • Nátrium
    2466 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    334.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    2191.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    865 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1139 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    280 micro
  • β-karotin
    3805 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    4645 micro
Összesen 1787 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    77 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

pörkölthöz

körethez

Elkészítés

pörkölthöz

  1. A zöldbabot mosás és pucolás után ferdén, kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. A hagymát felaprítjuk. A paradicsomot forrázás után lehéjazzuk, és daraboljuk. A paprikát lehámozzuk, és felszeleteljük. A petrezselymet finomra vágjuk.
  2. Az olajon üvegesre dinszteljük a hagymát, majd hozzátesszük a paprika darabokat. Jól elkeverjük, és ezután jöhet a a paradicsom is. Fedő alatt jól összesütjük. Amikor még leveses, kézi krumplinyomóval pépesre passzírozzuk, és tovább sütögetjük.
  3. Ezután beletesszük a zöldbabot, és sózzuk. Kevergetve sütögetjük, majd rászórjuk a piros paprikát. Jól összekeverjük, és felöntjük forró vízzel. Ezután már csak gyenge tűzön rázogatva, néha megkeverve pároljuk-főzzük.
  4. Mikor már puha, hozzátesszük a petrezselymet, és megvárjuk, míg "rottyan" egyet. Ezután levesszük a tűzről, és fedővel letakarva félretesszük.

körethez

  1. A vizet felforraljuk, és megsózzuk. A tésztát kifőzzük a vízben, majd leöblítjük, és jól lecsepegtetjük.
  2. Egy lábasban megmelegítjük a csöpp olajat, és a tésztát beletesszük. Visszatéve a tűzre jól átforrósítjuk.
  3. A tésztát tányérokra merjük. Hozzátesszük a petrezselymes zöldbabpörköltet, és melegen kínáljuk egy pohár hideg sörrel.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 9267
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 08.

Ajánló

Természetesen másfajta zöldbabból is készíthető. Ha a paprika nem hámozható vastagságú, akkor félbevágva tegyük a hagyma közé. Amikor teljesen megpuhult a pörkölt, egy kisebb tálkára szedjük ki a paprika szeleteket, és egy kanállal kaparjuk ki a puha belsejét. Villával pépesítsük a paprika húsát, majd tegyük vissza az ételbe. A hagyma, paradicsom, paprika adja a sűrű szaftot.

Receptkategóriák

Zöldbabpörkölt orsókával
Lizinka_ 589 recept

Nagyon különleges, ízletes, de ugyanakkor egyszerű étek, húsmentes napokon. Aki még nem főzött ilyet, annak feltétlenül ki kellene próbálnia!

Hozzávalók

pörkölthöz

körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?