r
Nosalty Logó

Zöldborsópörkölt ahogy Pogácsa készíti

Pogácsa
Zöldborsópörkölt ahogy Pogácsa készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

686
Kalória
31.8g
Fehérje
44.7g
Szénhidrát
43.1g
Zsír
433.9g
Víz
11.8g
Koleszterin
16.2g
Élelmi rost
18.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 686 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1370 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 116 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1838.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    1303 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    433.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    1438 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    6396 micro
Összesen 686 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.6 g

Zsír

  • Összesen
    86.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3677.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    635 mg
  • Nátrium
    2606 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    89.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    867.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    286 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    223 micro
  • β-karotin
    2875 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    12792 micro
Összesen 1370 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    72.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    215 micro
  • Lut-zea
    1070 micro
Összesen 116 kcal

Elkészítés

  1. Az apróra felkockázott hagymát az olajon kicsit megpároljuk.
  2. Rádobjuk a zöldborsót, amivel tovább pároljuk pár percig.
  3. Megszórjuk pirospaprikával, jól elkeverjük, felöntjük annyi vízzel, ami szűken ellepi.
  4. Nyáron beledobunk egy nagy darabokba vágott zöldpaprikát és egy paradicsomot is. Mehet bele a felkarikázott kolbász. Megsózzuk (óvatosan, mert a kolbász is sós).
  5. Aki akar, a végén, miután megfőtt, beleszaggathat egy kevés galuskát is. Tejföllel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p

Könnyű, gyors, finom, családunk egyik kedvence. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

3600 élelmiszer-csomagolásból származó vegyi anyagot találtak az emberekben

Július minden évben a műanyagmentesség hónapja, de míg kezdetben a teknősökről, szívószálakról és műanyag zacskókról szólt a mozgalom, ma már ennél nagyobb a tét: kiderült, nemcsak rengeteg felesleges hulladék keletkezik az egyszer használatos műanyag étel- és italcsomagolások révén, de ezekből akár több ezer vegyi anyag is kioldódhat.

Íme a nyár 5 klasszikus fogása cseppet sem klasszikusan készítve:...

Egy évszakot nemcsak az időjárása teszi jellegzetessé, hanem azok a klasszikus fogások is, amelyet e kijelölt három hónap alatt fogyasztunk. Szerencsére a nyár csak úgy dúskál a legzamatosabb alapanyagokban és a belőlük főzött, isteni receptúrákban is, amelyeket szeretünk újra és újra megfőzni. Készítsük el őket idén is, sőt, ha kedvünk tartja csavarjunk is egyet rajtuk.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...