r
Nosalty Logó

Sajtos-brokkolis-karfiolos felfújt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
norgi
Sajtos-brokkolis-karfiolos felfújt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 209 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1676 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 130 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    360 micro
Összesen 209 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.6 g

Zsír

  • Összesen
    135.8 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    892 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3307.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    1109 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    1050 mg
  • Nátrium
    929 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    633.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    590 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1061 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    690 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2884 micro
Összesen 1676 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 130 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt és a brokkolit puhára főzzük sós vízben.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Egy másik edényben összekeverjük a tejfölt, tojássárgáját, tejszínt, sajtkrémet, lisztet, reszelt sajtot.
  3. A párolt brokkolit, karfiolt összetörjük krumplinyomóval (vizet leöntjük előtte). Ha már langyos, hozzákeverjük a tojássárgás masszához, majd óvatosan, mint a piskótatésztát, összeforgatjuk a fehérjével.
  4. Kivajazott, morzsázott (vagy lisztezett, esetleg darált mandulás) formában fél óra alatt készre sütjük. Forrón még puha a közepe, de az az olvadt sajt miatt van, nem kell túlsütni, akkor jó, ha még kicsit lágyabb a közepe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2489
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sajtimádók nyugodtan variálják a sajtokat. Mi köretnek esszük, lazac steakkel mennyei. Ha babák is kapnak belőle, semmi esetre se darált mandulával szórjuk meg a formát!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek