r
Nosalty Logó

Zöldbab fűszeres lágytojással

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Évi néni
Zöldbab fűszeres lágytojással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Zöldbab

Lágytojás

Összesen 147 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Zöldbab

Lágytojás

Összesen 443 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Zöldbab

Lágytojás

Összesen 112 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1183.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    977 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    619 micro
Összesen 147 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3551.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    2931 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    667 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1857 micro
Összesen 443 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    894.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    738 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    468 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Zöldbab

Lágytojás

Elkészítés

Zöldbab

  1. A zöldbabot lobogó sós vízben 3 percig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, hogy megállítsuk a főzési folyamatot.
  2. Egy serpenyőben az olívaolajat és a balzsamecetkrémet összekeverjük, felforrósítjuk, és azon átforgatjuk a megfőttbabot.
  3. Egy szuflé formát duplán kibélelünk folpackkal, hogy jócskán túllógjon a peremén. Belülről megkenjük olajjal, kicsit sózzuk, borsozzuk, lestyán leveleket tépkedünk rá, majd beleütünk egy nyers tojást. Ennek a tetejére is cseppentünk olajat, sót, borsot és lestyánlevelet szórunk rá, majd felül, mint egy batyut, összezárjuk a fóliát.
  4. Lobogó sós vízben 3-3,5 percig főzzük a tojást, majd kivesszük, kibontjuk a fóliából, és a bab tetejére tesszük (óvatosan, mert nagyon lágy).
  5. Tálalásnál egy késsel megvágjuk a tojást, hogy akkor folyjon csak ki a sárgája.
  • Sütés ideje: 1 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3125
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 11.

Receptkategóriák

Zöldbab fűszeres lágytojással
Évi néni 1830 recept

A tojás ötletet valamelyik reggel láttam a szokásos kávé-TV kombó alkalmával. Nagyon ötletesnek találtam, tehát magamévá tettem. Bármivel fűszerezhetjük, ami számunkra tetsző.

Hozzávalók

Zöldbab

Lágytojás

Címlapról ajánljuk

Egy logikus lépés, és búcsút inthetsz a gyümölcslégynek

A gyümölcslegyek bosszantó módon szállják meg a frissen vásárolt gyümölcsöket, leginkább a banánt. Egy tálba kirakva alig fél nap kell, és meg is kezdik a hadjáratukat, ellepve az addig gusztusosnak ható gyümölcsöket. Most adunk egy nagyon egyszerű tippet, mit kell tenned, hogy a bosszantó kis kártveőket távol tartsd a konyhádtól!

Balogh Lilla

További cikkek