Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbab fűszeres lágytojással

Zöldbab fűszeres lágytojással
Zöldbab fűszeres lágytojással
14 perc / előkészület: 10 perc főzés: 3 perc sütés: 1 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tojás ötletet valamelyik reggel láttam a szokásos kávé-TV kombó alkalmával. Nagyon ötletesnek találtam, tehát magamévá tettem. Bármivel fűszerezhetjük, ami számunkra tetsző.

hozzávalók / 3 adag

Zöldbab

Lágytojás

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldbabot lobogó sós vízben 3 percig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, hogy megállítsuk a főzési folyamatot.
  2. Egy serpenyőben az olívaolajat és a balzsamecetkrémet összekeverjük, felforrósítjuk, és azon átforgatjuk a megfőtt babot.
  3. Egy szuflé formát duplán kibélelünk folpackkal, hogy jócskán túllógjon a peremén. Belülről megkenjük olajjal, kicsit sózzuk, borsozzuk, lestyán leveleket tépkedünk rá, majd beleütünk egy nyers tojást. Ennek a tetejére is cseppentünk olajat, sót, borsot és lestyánlevelet szórunk rá, majd felül, mint egy batyut, összezárjuk a fóliát. 
  4. Lobogó sós vízben 3-3,5 percig főzzük a tojást, majd kivesszük, kibontjuk a fóliából, és a bab tetejére tesszük (óvatosan, mert nagyon lágy). 
  5. Tálalásnál egy késsel megvágjuk a tojást, hogy akkor folyjon csak ki a sárgája.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 824
elküldve: 1
receptkönyvben: 104
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
mikor: reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 3 főre
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

lágytojásos zöldbab, zöldbab lestyános lágy tojással, párolt zöldbab

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Wed, 2013-11-27 11:44

Tegnap vacsorára készítettem, igaz konzerv babból. Úgy is jó lett! Nálunk rántott csirkeszárny lett mellé. Dekoratívan tálalható étel.

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Mon, 2013-10-14 21:43

Szia Évi néni! Szuper recept, bár nekem úgy tűnik, ez egy macerásabban elkészített buggyantott tojás...Igaz, abba nem lehet fűszert tenni :))

147
zöldbab 20 dkg
balzsamecet 1 ek
olívaolaj 2 ek
1 tk
tojás 3 db
3 csipet
bors 3 csipet
lestyán 1 szál
olívaolaj 1 teáskanál