Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zebrakeksz szelet

Zebrakeksz szelet
Zebrakeksz szelet
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy csodás sütis könyvben találtam rá erre a finomságra. Megtartjuk a sütiétlapon, mert nagyon ízlett a családnak smiley!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1dl hideg tejjel elkeverjük a pudingport és a kakaót, a többi tejet felforraljuk. A pudingos-kakaós tejhez hozzáadagoljuk apránként a felforralt tejet és a lefőzött kávét. Majd visszatesszük a tűzre, és sűrű krémet főzünk. Lehűtjük.
  2. Addig a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk, és krémesre keverjük.
  3. Alufóliára rakva minden keksznek megkenjük az egyik felét, és henger alakban egymáshoz tapasztjuk. Kígyóformát kapunk, amelyet kívülről is bevonunk a maradék krémmel. Kókuszreszelékkel megszórjuk a hengert. Betekerjük az alufóliába, és legalább 1 napra hűtőszekrénybe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon.
  4. Tálalás előtt ferdén szeleteljük (mint a méteres kalácsot), így kapjuk meg a jellegzetes csíkos szeleteket.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 53 927
elküldve: 20
receptkönyvben: 519
elkészítve: 27/39
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zebracsíkos keksz, pudingos keksz, csokis-pudingos keksz

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kodia1
Kodia1 Sun, 2014-05-18 09:49

Tegnap elkészítettem. Nekem nagyon ízlett, a párom azt mondta, hogy számára dominál a vajas íz, ezért legközelebb kevesebb vajjal készítem.

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Fri, 2013-01-18 01:02

Szia!
Azzal is megpuhulna, de a háztartási kekszek kisebb átmérőjűek, mint amiből a recept szerint készíteni kellene. Kérlek, számolj be a tapasztalataidról, ha megpróbálod háztartási keksszel.
Üdv:
Anita

KisEdi
Edi / KisEdi Tue, 2013-01-29 21:52

Ma elkészítettem háztartási keksszel, igaz nem a te recepted alapján, csak úgy, főztem egy pudingot fél liter tejből, és belekevertem 20dkg vajat, bár a fele is elég lett volna, így utólag már látom. Szóval holnap kóstolom, és tesztelem, majd küldöm a beszámolót :)

sonce85
Sonce / sonce85 Mon, 2012-09-24 12:52

Kedves Anita!

ez valami mennyei!!! Gyors,egyszer és nagyszerű!! Én kávé helyett rumot raktam bele,mert nem szeretjük a kávét. Ja,és egyből dupla adagot készítettem,na...nem bántam meg!!!
Köszi,hogy megosztottad velünk!!!! :-)

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Mon, 2012-09-24 16:11

Nagyon örülök, hogy ízlett nálatok is! Rummal is finom lehet, nekem mondjuk jöhetnek a kávés és a rumos sütik is :-)!
Szép hetet kívánok!
Anita

Tamynimfa
Tamynimfa Wed, 2011-10-19 18:58

Ez nekem is régi nagy kedvenc, és mindig sikert aratott! Bár a mi receptünk szerint rum/rumaroma is van a krémben. Egyáltalán nem rontja el. :)
Sőt, mivel nálunk szinte mindig dupla adag kellett belőle, a nagymamám egy csomag csoki és egy csomag karamella pudingot főzött meg hozzá.

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Thu, 2011-10-20 08:45

Kedves Tamynimfa!
A rum/rumaroma jó ötlet, attól még valóban finomabb lehet! Nálunk is ízlett mindenkinek, finom süti.
Üdv:
Anita

Dorbi81
Dóra81 / Dorbi81 Wed, 2011-10-19 15:50

hm, gyerekkorom sütije! köszi, hogy eszembe juttattad! Hétvégén megcsinálom.

1034
csokoládés pudingpor 1 tasak
tej 2.5 dl
feketekávé 1 dl
cukrozatlan kakaópor 2 ek
porcukor 20 dkg
vaj 20 dkg
keksz 220 g
kókuszreszelék 10 dkg