r
Nosalty Logó

Részeges fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Részeges fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 1286 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 7723 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 430 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    85.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 1286 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.3 g

Zsír

  • Összesen
    515.2 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    233 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    178 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2491.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    569 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    1174 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    650.2 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    225 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    881 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    183 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    596 micro
  • Kolin:
    724 mg
  • Retinol - A vitamin:
    838 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    480 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1017 micro
Összesen 7723 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 430 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben egy kevés cukorral.
  2. A többi hozzávalót egy tálba tesszük, nagyjából összedolgozzuk őket, majd hozzáadjuk az élesztőt is és lágy tésztát dagasztunk belőle. (Nagyon keményen és türelmesen kell dagasztani, hogy igazán szép legyen a fánk.)
  3. A tésztát langyos helyen a duplájára kelesztjük. Ha megkelt a tészta, lisztezett felületen 1,5-2 ujjnyi vastagra nyújtjuk és 6,5 cm átmérőjű fánkszaggatóval kiszúrjuk a fánkokat. Ismét letakarjuk és fél órán keresztül hagyjuk pihenni a korongokat.
  4. Egy nagyobb lábasban bő két ujjnyi olajat forrósítunk, majd a fánkokat kislángon kezdjük el sütni, különben megég és nyers marad a belseje. Érdemes először egy próba fánkot sütni, egy kis darab tésztát az olajba dobva.
  5. Sütés előtt az ujjunkkal, vagy egy fakanál nyelének a segítségével mélyedést készítünk a fánk közepébe, és lyukkal lefelé tesszük az olajba.
  6. Mindkét oldalát 1-1,5 percig sütjük, majd papírtörlőre szedjük ki, és a felesleges olajat felitatjuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7046
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tudom, hogy már nincs farsang, de nálunk nemcsak akkor készül fánk... Nagyon szeretjük, most minél több fajtát ki szeretnénk próbálni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek