r
Nosalty Logó

Zalai almás falatkák

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Zalai almás falatkák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 960 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2879 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 259 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 960 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    182 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1760.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    808 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    296.6 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    525.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    427 micro
Összesen 2879 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 259 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, és lereszeljük.
  2. Összekeverjük a kukoricalisztet, a finomlisztet, sütőport, fahéjat,kristálycukrot, vaníliás cukrot,és hozzáadjuk a reszelt almát és a tojást.
  3. Jól kikeverjük, forró olajba evőkanállal beleszaggatjuk,és sütjük.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1864
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zalai almás falatkák
Salamon Csilla 1202 recept

Pillanatok alatt elkészül. Bármilyen ízű lekvár illik hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek