r
Nosalty Logó

Zakuszka

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Jahin
Zakuszka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1509 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 49 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    1962 micro
  • β-crypt
    502 micro
  • Likopin
    1608 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 189 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    90.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1480.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    708 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.8 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    2523.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1507 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    1173 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    750 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    669 micro
  • β-karotin
    15700 micro
  • β-crypt
    4018 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    1395 micro
Összesen 1509 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    505 micro
  • β-crypt
    129 micro
  • Likopin
    414 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 49 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megszurkáljuk, egyenként alufóliába csomagoljuk, ezt tesszük a pritaminpaprikákkal is.
  2. Kb. 30-40 perc alatt megsülnek a zöldségek, közepes lángon, sütőpapíros tepsiben. Ha van lehetőség szabadtűzön süssük!
  3. A paradicsomoknak lehúzzuk a héját: 2 percre forrásban levő vízbe dobjuk, aztán jéghidegbe, így könnyebb a művelet.
  4. Elkészítjük a paradicsomos alapot, az apróra vágott vagy ledarált hagymát olajon lassan megpirítjuk, rádobjuk a felkockázott paradicsomot és szétfőzzük.
  5. A padlizsánoknak langyosan lehúzzuk a héját, a pritaminnak nem, majd egy mély tálban botmixerrel pépesítjük a sült zöldségeket.
  6. Az egész masszát a paradicsomos alapba öntjük, majd fűszerezzük ízlés szerint sóval, őrölt borssal, apróra tört babérlevéllel, cukorral.
  7. 20 percig főzzük a krémet, amíg kissé besűrűsödik.
  8. Forrón jénaiba szedjük, hagyjuk kihűlni.
  9. Hidegen fogyasztjuk.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 667
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 88
  • Össznézettség: 183431
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 21.

Ajánló

Grillhúshoz, pirítóssal, főtt tésztára reszelt sajttal és bárhogy, ahogy a fantáziánk engedi.

Receptkategóriák

Erdélyi zöldségkrém, szó szerinti jelentése: evéshez való. Padlizsánoson kívül több verziója létezik: babos, gombás,stb. Nyáron általában a padlizsánra vagyunk rákattanva, ezért választottam ezt a fajtát.Ez a recept a saját verzióm,amit több leírás átnézéséből alakítottam. Ebből a mennyiségből egy nagy vendégváró adag lett, kb.8-10 főre. Kiszedtem belőle egy kisebb tálnyit, a többit Anyukám tanácsára steril, csavaros üvegekbe tettem a következő módon: forró krém, dupla befőző fólia -2 réteg közé késhegynyi szalicil- majd a csavaros üvegtető, végül szárazdunszt. Biztosított róla, hogy télen romlatlanul elővehetem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek