adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
300g padlizsán71 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
14g majonéz74 kcal
Összesen
156
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
1200g padlizsán285 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
55g majonéz294 kcal
Összesen
625
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
86.5g padlizsán21 kcal
-
6.5g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
2.9g citromlé1 kcal
-
4g majonéz21 kcal
Összesen
45
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 8.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 243.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 290.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
156
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 35.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 974.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 171 mg
-
Foszfor 305 mg
-
Nátrium 357 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 81.1 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 1163.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 274 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 420 micro
Összesen
625
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 70.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 22 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 83.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
45
kcal
Hozzávalók
-
3 db padlizsán
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 citromból nyert citromlé
-
5 ek majonéz
Elkészítés
- A padlizsánt sütőben a grill alatt vagy grillen puhára sütjük kb. 20 perc alatt. Közben néha megforgatjuk.
- Közben apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát, és kifacsarjuk a citrom levét.
- Hagyjuk hűlni a padlizsánt, majd meghámozzuk, feldaraboljuk, és besózzuk. Szűrőben legalább 30 percig hagyjuk lecsöpögni, majd ki is nyomkodjuk, hogy ne legyen keserű.
- Belekeverjük a hagymát és a citromlevet, ízlés szerint, illetve ha még szükséges, sózzuk, borsozzuk.
- A majonézt is hozzákeverjük, majd hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket. Kenyérrel vagy pitával tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 249
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 44890
- Feltöltés dátuma: 2014. július 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Coook
73 recept
A sokféle padlizsánkrém közül ez az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb. Friss kenyérrel, zöldségekkel is szuper.