Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zacskós savanyított vöröskáposzta

Zacskós savanyított vöröskáposzta
Zacskós savanyított vöröskáposzta
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű elkészíteni, és nem szagosít be se hűtőt, se konyhát, se kamrát. A zacskó magába rejti a bűnös illatokat, de az ízeket mégis élvezhetjük.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Májkrémes kenyérrel vagy sajtos pirítóssal nagyon jól összeillik.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposzta sérült leveleit lefejtjük. Kettévágjuk, torzsáját kivágjuk. A fél káposztát 3 cikkre vágjuk, és vékonyra szeleteljük.
  2. Egy fagyasztózacskóba helyezzük. Egy jénaiba vagy magas falú tálba tesszük, amiben lefektetve is elfér.
  3. A másik fél káposztát is 3 cikkre daraboljuk, és szeleteljük. A fagyasztózacskóba helyezzük.
  4. A salottahagymát apróra vágjuk, és a káposztához adjuk.
  5. Az almaecetet, gránátalmaszirupot, nádcukrot, sót, borsot és olívaolajat összekeverjük, és a káposztára öntjük.
  6. A zacskóból kinyomunk annyi levegőt, amennyit tudunk. A zacskó végét összepederjük, U alakban egymásra hajtjuk, és a fémdróttal erősen lezárjuk.
  7. A zacskó tartalmát összemasszírozzuk, hogy jól elkeveredjen. Csak óvatosan bánjunk vele, esetleges gyenge zacskó vagy drót felesleges takarítást eredményezhet. Az almaecet úgyis megteszi hatását.
  8. Minimum 3 napig pihentessük a hűtőben, a jénaiban tartva. Naponta minimum egyszer fordítsuk meg. Egy hétig eláll a hűtőben, valószínűleg tovább is, de nálunk elfogyott.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 672
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: köret
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

raw káposzta, savanyított káposzta, hűtős káposzta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

128
vöröskáposzta 1 közepes fej
salottahagyma 2 közepes db
almaecet 1.5 dl
gránátalma szirup 3 ek
nádcukor 2 ek
1 ek
bors 1 teáskanál
olívaolaj 0.5 dl