Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zabpelyhes muffin

Zabpelyhes muffin
Zabpelyhes muffin
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami egészségesebb édességre vágytam egyik délután, és ezt dobtam össze.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Elég tömény a zabpehely miatt, inkább reggelire energiabombának vagy egy kis délutáni nasi egy forró tea vagy kávé mellé.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a lisztet a zabpehellyel, a sütőporral és a sóval.
  2. Az almákat megforgatjuk egy kis cukrozott fahéjban.
  3. Hozzáadjuk a tojásokat a lisztes egyveleghez, majd a mézet, tejet és az olajat is.
  4. Ha alaposan elkevertük, belerakjuk a diót, és kicsi keverés után beleforgatjuk az almákat is.
  5. Muffinformákat megtöltjük, lehet bele bőven pakolni, mert nem nő meg igazán. Kb. 12 darab lesz ebből a mennyiségből.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük, időnként ellenőrizzük az állagát.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 25 085
elküldve: 3
receptkönyvben: 231
elkészítve: 13/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Lyly

Mióta szakács: 2010.07.04.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zabpelyhes-diós-almás muffin, zabpelyhes-almás-fahéjas muffin, almás-mogyorós muffin zabpehellyel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

543
finomliszt 1 bögre
zabpehely 1 bögre
1 csipet
alma 2 kis db
tojás 2 db
tej 1.5 dl
sütőpor 2 tk
méz 1 ek
dió 5 dkg
napraforgó olaj 0.6 dl
fahéj 0 ízlés szerint