r
Nosalty Logó

Almás muffin egyszerűen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás muffin egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 370 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1110 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 139 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1282.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 370 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3846.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    1126 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    1488 mg
  • Nátrium
    1098 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.4 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    363.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 1110 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 139 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, kislyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A hozzávalókat alaposan összekeverjük.
  3. Kibéleljük a muffinsütőt (12 darabos).
  4. Olajba mártjuk a kanalat, hogy ne ragadjon rá a tészta.
  5. 1-1 kanalanként belecsorgatjuk a formákba a tésztát.
  6. Ami a tésztából megmaradt, egyenlő részenként a formákba tesszük.
  7. Előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük közepes lángon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 100
  • 7 napos nézettség: 493
  • Össznézettség: 169298
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 21.

Ajánló

Baráti, családi összejövetelre, gyerekzsúrra, suliba stb.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Stahl Judit gusztusos főzőműsorától vettem az ihletet. Idáig nekem valahogy túlbonyolítottnak tűnt a muffin alapreceptek tömkelege, amit átnéztem. Ezt most almásan készítettem, de lehet variálni tetszés szerint kakaósra vagy az ünnepekről megmaradt csokik széttörésével csokidarabosra stb. Nálunk hamar elfogy, ez a 12 db csoda. Jó étvágyat hozzá!

Hozzászólások (20)

Törölt felhasználó

Szia! Én megcsináltam a sütit, de egy kicsit sokalltam bele a 3 deci tejet, ami nálam be is bizonyosodott, mert tovább kellett sütnöm, hisz nagyon folyós lett a tészta. Nálad ez nem fordult el?? Azért köszi a receptet! Üdv.

Törölt felhasználó

nem fordult el?, De az lehet, hogy levesesebb volt az alma. Ha a tészta folyós lehet belerakni még lisztet. kicsit több lesz a tészta, de az nem baj:-) Egyébként a kenyérsüt?mnek van mér?edénye azt használom hozzá nekem az nagyon bevált. Jó süt?getést!

Tmea

Én eleve csak 2 dl tejjel csináltam, és így jó is lett! :-)

Törölt felhasználó

Miért van az, hogy a süt?papírt alig tudom leoperálni a kisült muffinokról?

Törölt felhasználó

ha a formát kikened kis olajjal könnyebben lejön a papír.

scarlett69

Azt tapasztaltam, h az olcsóbb, pl nekem cora saját termék volt a muffin papírom, gyakorlatilag az összes muffinról úgy kellett lem?teni, aztán máshol vettem másmilyet, akciós volt, nem volt túl drága, de szemmel láthatóan is jobb min?ség?, és pikk-pakk lejön a muffinokról. Lehet h ennyi a titka?

Törölt felhasználó

Köszönöm, kipróbálom.

Törölt felhasználó

Nagyon sok helyen láttam, hogy 1 csomag süt?por kell a tésztához. Nem sok az? Nem érzítek a süt?por izét?

Törölt felhasználó

Meg kell nézni, hogy mennyihez elegend? a süt?por, ha soknak találod a mennyiséget elég a felét belerakni. de kb 0,5kg matériához kell 1 csomag!

Törölt felhasználó

Ma elkészítettem de nekem sok volt a süt?por bele...igaz nem tettem bele az egész tejet, mert akkor nagyon híg lett volna. Én leveses almát használtam, így elég csak fél süt?por bele s nagyon pici tej. Úgy biztos nagyon finom! Azért köszi a receptet. Még megfogom csinálni:)

Törölt felhasználó

Üdv.érdekes muffin lett .1 sok a 3 dl tej.2kevés a cukor.3 beleragadt a süt?papírba.ezt a receptet lehet még javítani....(

Törölt felhasználó

Nekem nem, mert a formát is fnoman kikentem olajjal. Tessék nyugodtan kisérletezni, akár az el?z? hozzászólásokat is elolvasni, mert vannak érdekességek bennük. Azóta amióta felraktam számtalan formáját kipróbáltam a muffinoknak. Az egyszer? alap: 450gr liszt, 1 tojás, 2dl tej, 1dl olaj, 1 süt?por, 2-3 ev?kanál cukor, csipet só. Liszt, süt?por, cukor, tojás ezt összekeverni majd tej, olaj, kis só. Vékonyan olajozott formába berakni a papírt / kivéve ha szilikonos akkor egyszer?en csak bele kell rakni a tésztát/ és az el?melegített süt?be 15 perc alatt kész 3-as fokozaton. Jó étvágyat és jó konyhatündérkedést!!!!

wagnei

Hát ett?l nem voltam feldobódva!azt hiszem el?ször és utoljára sütöttem meg!üdv.

Törölt felhasználó

Köszi a receptet!! Mindent úgy csináltam, ahogy megadtad, nagyon finom lett. Jó, hogy csak mindent össze kell keverni :) Annyi gondom volt csak, hogy nehezen lehet leszedni a papírt róla, de legközelebb megoldom :)

Törölt felhasználó

Kár, hogy nem olvastam el a hozzászólásokat, miel?tt nekifogtam. Ez a recept így katasztrófa. Nem volt leveses az almám, mégis a 3 dl tejjel folyt az egész. Nem gy?ztem pótolni lisztet, tojást, cukrot.... Viszont almám nem volt itthon, csak a szükséges két darab, így közel sem olyan finom, mint kellene. Az ember ilyen recepteknél vagy a nyersanyagot pazarolja vagy szaladgálhat a boltba.

Törölt felhasználó

A hozzászólások megtekintése lesz ezentúl minden egyes receptnél a mérvadó. Sajnálom, de ez egy katasztrófa!!!

beatrixd

Elkövettem én is a hibát, hogy nem olvastam el. :( Már 40 percig sült, de még mindig nem sült meg.

Törölt felhasználó

Most sült ki, nagyon ízlik, szépek is lettek. Nekem egyértelm? volt, hogy ha túl folyós, rakok még hozzá lisztet( az almák nagyon eltér?ek:kemény- puha- érett- leves stb...), szilikon formában készítettem, szépen kijött bel?le.Azért aki el?ször süt muffint, annak azt tanácsolom, hogy ne ezzel a recepttel kezdjen, mert nem biztos, hogy sikerül eltalálni a tészta állagát.

Törölt felhasználó

Most csináltam el?ször almás muffint és mivel én is akkor kezdtem el olvasgatni a kommenteket mikor már sült, kicsit pánikba is estem, hogy milyen lesz a végeredmény. De isteni finom lett! :)) Mondjuk én alapból kevesebb tejet is öntöttem hozzá, mint 3dl és az almának a nagyja levét is eltávolítottam :D ( A süt?papírokat kicsit kikentem Rama-val, így nem ragad oda a tészta a papírhoz. ) Pluszban még a muffinok tetejére csináltam puncsmázat (13 dkg porcukor 2 ek. rum 2 ek. vörösbor) Jól kikevertem és rácsurgattam a muffinokra. :) A végeredmény tuti siker volt itthon! Köszönöm a jó kis receptet! :)

radocar

Elolvastam el?tte a hozzászólásokat, de így sem sikerült túl jól. Amikor az els? 6-ot kisütöttem, akkor láttam, hogy nagyon lágy a tészta, így a következ? 6-hoz adtam még lisztet, de ett?l túl szivacsos lett, elvesztette az almás jellegét. Viszont az els? 6 nagyon finom lett, szilikonos formából kijön, a papír tényleg ráragad, direkt így is-úgy is kipróbáltam. Persze biztosan függ az almáktól, de inkább ajánlom a tovább sütést, mint a lisztezést. Azt hiszem mindezek ellenére megpróbálom még egyszer, most már tanulva a tapasztalatokból. Sok az alma itthon. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.