Zabkása ancsagirl konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
160
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
160
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 136.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.8 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 356.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
160
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 136.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.8 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 356.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
160
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 32.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 85 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
38
kcal
Elkészítés
- Egy lábasba 2 púpos evőkanál zabpelyhet teszünk, amit felöntünk kb. 2 dl vízzel. Feltesszük főni.
- Az almát felkockázzuk. Közben néha rápillantunk a zabpehelyre, és egyszer-kétszer átkeverjük.
- Amikor a zabpehely a víz nagyját felszívta, belerakjuk az almakockákat. Párszor átkevergetjük vele.
- Amikor már kezd pöfögni, belerakjuk a fahéjat, elkeverjük, és még hagyjuk párat pöffenni.
- Levesszük a tűzről, és (letakarva) állni hagyjuk pár percig. (Kb. annyi idő, ameddig a tízórait elpakolom. :D) Addig még tud duzzadni egy kicsit a zabpehely.
- Belekeverjük a mézet, és kiöntjük egy reggeliző-tálkába.
- A tetejét még egy kis fahéjjal megszórjuk.
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2557
- Feltöltés dátuma: 2013. október 31.
Ajánló
Az utóbbi időben kicsit változtattam az eljáráson: a felkockázott almát kicsit megpárolom, utána felöntöm vízzel, belerakom a zabpelyhet, és így főzöm meg a kását. Aki az almát puhán szereti, annak így ajánlom. Mindkét változat nagyon finom! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ha van itthon alma (és legtöbbször van), akkor általában így csinálom meg a reggeli zabkásámat. :D Nagyon finom és laktató! Persze a hozzávalókon szabadon lehet változtatni, ez csak egy irányadó. :)