Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kovászos zabgofri

Kovászos zabgofri
Kovászos zabgofri
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki dolgozott már kovásszal, tudja, hogy gyakran akad "felesleges" kovász, különösen, amikor erősítésként eteti az ember eleinte. Az ilyen maradékot pedig sajnálja az ember kidobni, ezért inkább bármibe beleteszi, csak ne menjen kárba.
Én az oldalon talált, nagy kedvencemmé vált zabgofri receptbe (Jacqueline-nek ezúton is köszönet!) is kipróbáltam, és azóta csak így készítem. A szerkezete könnyedebb, valamint ropogósabb, kihűlve, sőt, fagyasztás után is tartja az állagát, és az íze is gazdagabb lett.

hozzávalók / 8 adag

  • 750 g víz
  • 150 g kovász (50-50% teljes kiőrlésű liszt és víz)
  • 320 g zabpehely
  • 30 g sikér
  • 10 g édesítőszer (cukor is lehet, de el is hagyható)
  • 1 kávéskanál fahéj (elhagyható, vaníliára, gyömbérre, stb. cserélhető)

ajánlat

Kiválóan fagyasztható, így jó nagy adagot is készíthetünk előre, és amikor jól esne egy, csak ki kell kapni a fagyasztóból, 10-20 másodpercre bedobni a mikróba, és máris fogyaszthatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az édesítő és a fahéj kivételével (akadályozhatja a kovászt) mindent keverjünk össze, fedjük le, hagyjuk egy éjszakát állni.
  2. Másnap keverjük bele a fahéjat és az édesítőt.
  3. Vékonyan kiolajozott gofrisütőben süssük ki.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 595
elküldve: 1
receptkönyvben: 10
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lousha

Mióta szakács: 2016.06.06.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zabos gofri, waffel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

200
víz 750 g
kovász 150 g
zabpehely 320 g
sikér 30 g
édesítőszer 10 g
fahéj 1 kávéskanál