adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
200
Kalória
9g
Fehérje
34.7g
Szénhidrát
2.7g
Zsír
99.2g
Víz
-
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
396mg
Cukor
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
200
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
1597
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 301.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 184 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 34.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 99.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
200
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 72.1 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2415.5 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 242 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 473 mg
-
Foszfor 1471 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrát
-
Összesen 277.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 34 mg
Víz
-
Összesen 793.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 122 micro
-
Kolin: 137 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 590 micro
Összesen
1597
kcal
- 6% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 191.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 22 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 63 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
127
kcal
Elkészítés
- Az édesítő és a fahéj kivételével (akadályozhatja a kovászt) mindent keverjünk össze, fedjük le, hagyjuk egy éjszakát állni.
- Másnap keverjük bele a fahéjat és az édesítőt.
- Vékonyan kiolajozott gofrisütőben süssük ki.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 p
- Sütés ideje: 20 p
Aki dolgozott már kovásszal, tudja, hogy gyakran akad "felesleges" kovász, különösen, amikor erősítésként eteti az ember eleinte. Az ilyen maradékot pedig sajnálja az ember kidobni, ezért inkább bármibe beleteszi, csak ne menjen kárba. Én az oldalon talált, nagy kedvencemmé vált zabgofri receptbe (Jacqueline-nek ezúton is köszönet!) is kipróbáltam, és azóta csak így készítem. A szerkezete könnyedebb, valamint ropogósabb, kihűlve, sőt, fagyasztás után is tartja az állagát, és az íze is gazdagabb lett.