r
Nosalty Logó

Vörösboros szószos sütőben sült marhahús

NS
Vörösboros szószos sütőben sült marhahús
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

375
Kalória
30.6g
Fehérje
15.3g
Szénhidrát
17.3g
Zsír
192.6g
Víz
94.6g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
1.2g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 375 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1494 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    646.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    192.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 375 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.2 g

Zsír

  • Összesen
    69.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2587.3 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1527 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    770.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 1494 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    73.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 143 kcal

Elkészítés

  1. A marhahúst vékonyabb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk mind a két oldalát, majd megforgatjuk alaposan lisztben. Én durumlisztet használtam, de akármilyen liszttel működik (szükség van rá, hogy a mártás besűrűsödjön később).
  2. Egy teflon serpenyőben felolvasztunk egy evőkanál zsírt, és a marhahús szeletek mindkét oldalát megpirítjuk egy kicsit.
  3. Utána egy jénaiba rakosgatjuk a húsokat, megszórjuk őket pirospaprikával, megöntözzük a borral és annyi vízzel, hogy ellepje a húsokat. Végül lehet egy kis sót szórni még a leendő szószba :-)
  4. Amint mindent bepakoltunk a jénaiba, fedjük le vagy alufóliával vagy a jénai tetejével, és toljuk be a ütőbe. 180 °C-on "főzzük" vagy két, három órán keresztül (a hús fiatalságán múlik a puhulás). A víz mindig lepje el a húsokat.
  5. Ha már puha a hús, akkor hagyjuk egy kicsit hűlni az egészet, vegyük ki a húsokat, majd a szaftot egy doboz tejföllel turmixoljuk össze (ez is az én találmányom, nem az eredeti recept alapján).
  6. A szaftba tegyük vissza a húsokat, és tálalhatjuk is. Szerintem a rizs illik hozzá a legjobban köretnek, de el tudom képzelni szarvacskás durum tésztával is a szósz miatt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 160 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Barátnőm Romániából csinált egyszer egy ilyen jellegű ebédet, ami nagyon finom volt, csak ő fehérbort használt, és nem tett bele pirospaprikát (ami nagyon hiányzott nekem). Egy kicsit magyarosítottam, de alapvetően Romániában mindig így csinálják a "főtt" marhahúst (állítólag).

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek