Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldborsós sertéspörkölt

Zöldborsós sertéspörkölt
Zöldborsós sertéspörkölt
105 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi a pörköltet a legjobban bográcsban szeretjük elkészíteni, van hogy gombát is teszünk bele. Mivel az idő még nem egészen alkalmas a bográcsoláshoz, ezért maradt a tűzhely! :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst alapossan megmossuk, majd apró kockákra vágjuk és meg egyszer megmossuk.
  2. A hagymát megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk, majd olajon üvegesre pároljuk.
  3. Lehúzva a tűzről hozzáadjuk a sót, borsot, pirospaprikát, és alaposan elkeverjük.
  4. Visszatesszük a tűzre, majd hozzáadjuk a paradicsomot, amit előzőleg cikkekre vágtunk.
  5. Jól elkevergetjük, majd hozzáadjuk a húst, és felöntjük vízzel, hogy ellepje.
  6. Amikor a hús félig megpuhult, akkor hozzá adjuk a zöldborsót.
  7. Félig letakarva addig főzzük, amíg a lé nem párolog el, nem lesz szaftos, illetve amíg a hús nem puhul meg teljesen. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 798
elküldve: 1
receptkönyvben: 77
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

disznópörkölt zöldborsóval, pörkölt, zöldborsós pörkölt

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dengabriella
dengabriella Sat, 2013-04-13 11:28

Ez a recept nagyon jól hangzik. Ma el is fogom készíteni :-) (Amúgy mi sem mossuk meg sokszor a húst, de ahány ház, annyi szokás, valóban. Mindenki a saját felelősségére főz. Ez nem fika, csak megjegyeztem.)

Wasabirozi
Wasabirozi Sat, 2012-03-10 23:23

Kedves Mona 760718
A húst megmossuk egészben, utána, ha tiszta eszközökkel(kés) dolgozunk felesleges mosni. Hallottam olyan okoskáról is aki a darált húst is megmosta!!!
Olajjal magyaros ételt?????? Biztos, hogy az olaj egészséges, vagy csak HŰLYITIK a népet????
Üdv. Rozi

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Sun, 2012-03-11 07:44

Kedves Wasabirozi!
Termeszetes,hogy tiszta eszkozokkel dolgozok. Eleve nagyon figyelek a tisztasagra, sot meg jobban miota egy eve megszuletett a kislanyom! A darált hus az egyeduli amit nem szoktam megmosni. En igy szoktam csinalni, szamomra ez termeszetes, ha valaki maskepp csinalja, akkor csinalja maskepp, ahany haz annyi szokas, ha mar hallottal volna errol, a masik, ki mit latott otthon, ha hallottal volna errol is.
Az meg hogy olajjal van keszitve? Na es aztan? Mi van abban? Attol meg lehet ugyanolyan finom. Ne felj, ha kinn a kertben lenne elkeszitve akkor zsirral es szalonnaval lenne bogracsban!
nem hiszem hogy ezert (bocs a kifejezesert ) de le kellene "fikazni"!
Moni

Wasabirozi
Wasabirozi Sat, 2012-03-10 19:32

A harmadik mosásba már tegyünk öblítőt is! A magyaros ételekhez én olíva olajon dinsztelem a hagymát. Nagyon jó recept!!!

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Sat, 2012-03-10 20:32

Kedves Wasabirozi!
Az oblito kimaradhat igazan! En nagyon fontosnak tartom a hus alapos megmosasat, hiszem ha csak azt veszi , be megy egy hentesboltba, egy darab hust akar 5-6 szor is megfognak csupasz kezzel! Aztan ki tudja elotte hol matattak!))))) Fo a biztonsag!
Amugy meg ugy gondolom, hogy nem csak jo a recept, hanem nagyon finom is!!!!!!Sot akar meg egy kis gombaval is meg lehet nyomni!
Kellemes estet:Moni

604
sertéshús 1 kg
zöldborsó 400 g
vöröshagyma 3 nagy fej
paradicsom 2 db
napraforgó olaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint