r
Nosalty Logó

Vörösboros párolt csirke

Indigo
Vörösboros párolt csirke
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

728
Kalória
44.1g
Fehérje
24g
Szénhidrát
45.6g
Zsír
324.5g
Víz
241.8g
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
5.3g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 728 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2914 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    865.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    324.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 728 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.5 g

Zsír

  • Összesen
    182.4 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    967 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3461.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1819 mg
  • Nátrium
    907 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    95.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1298.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    979 micro
Összesen 2914 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

  1. A vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk.
  2. Rátesszük a csirkecombokat, a zúzott fokhagymát, befűszerezzük sóval, borssal, hozzáadjuk a babérlevelet. A combokat fehéredésig forgatjuk, majd a saját levében hagyjuk párolódni, lassú tűzön.
  3. Amikor a hús már majdnem puha, megszórjuk a majorannával is, és ráöntjük a vörösbort. Készre főzzük a borban a csirkét.
  4. A keményítőre a hús levéből szedünk néhány evőkanállal, elkeverjük, és hozzáadjuk a húshoz. Egyet forr még, és kész is.
  5. Tálalás előtt a babérleveleket és a borsot is célszerű kiszedni belőle :-).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 50 p

Különösebb sztorija nincs, réges-régi recept ez is, egyszerű, gyorsan készen van, ízletes, jó illatú! Most párolt vöröskáposztával csináltam, de egyébként rizzsel szoktam, csak most "spórolni" szerettem volna a szénhidráttal :-) Vöröskáposztával is ugyanolyan jó, mint rizzsel :-). A babérlevelek és a bors ügyében megkönnyíti a dolgot, ha teatojásban tesszük bele, akkor ha kész az étel, csak ki kell emelni belőle.

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...