Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros párolt csirke

Vörösboros párolt csirke
Vörösboros párolt csirke
55 perc / előkészület: 5 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különösebb sztorija nincs, réges-régi recept ez is, egyszerű, gyorsan készen van, ízletes, jó illatú! Most párolt vöröskáposztával csináltam, de egyébként rizzsel szoktam, csak most "spórolni" szerettem volna a szénhidráttal :-) Vöröskáposztával is ugyanolyan jó, mint rizzsel :-).

A babérlevelek és a bors ügyében megkönnyíti a dolgot, ha teatojásban tesszük bele, akkor ha kész az étel, csak ki kell emelni belőle.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk.
  2. Rátesszük a csirkecombokat, a zúzott fokhagymát, befűszerezzük sóval, borssal, hozzáadjuk a babérlevelet. A combokat fehéredésig forgatjuk, majd a saját levében hagyjuk párolódni, lassú tűzön.
  3. Amikor a hús már majdnem puha, megszórjuk a majorannával is, és ráöntjük a vörösbort. Készre főzzük a borban a csirkét.
  4. A keményítőre a hús levéből szedünk néhány evőkanállal, elkeverjük, és hozzáadjuk a húshoz. Egyet forr még, és kész is.
  5. Tálalás előtt a babérleveleket és a borsot is célszerű kiszedni belőle :-).
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 351
elküldve: 1
receptkönyvben: 98
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Pankota

Mióta szakács: 2011.11.13.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
főzőverseny: Soproni Kékfrankos főzőverseny
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vörösboros csirkemell párolt káposztával, fokhagymás csirkeszelet vörösborban párolva

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

728
csirkecomb 8 db
vöröshagyma 3 nagy fej
fokhagyma 5 gerezd
vörösbor 2 dl
étkezési keményítő 3 evőkanál
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint