r
Nosalty Logó

Vörösboros párolt csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Indigo
Vörösboros párolt csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 728 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2914 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    865.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    455 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 728 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.5 g

Zsír

  • Összesen
    182.4 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    967 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3461.3 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1819 mg
  • Nátrium
    907 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1298.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    979 micro
Összesen 2914 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát az olajon üvegesre pirítjuk.
  2. Rátesszük a csirkecombokat, a zúzott fokhagymát, befűszerezzük sóval, borssal, hozzáadjuk a babérlevelet. A combokat fehéredésig forgatjuk, majd a saját levében hagyjuk párolódni, lassú tűzön.
  3. Amikor a hús már majdnem puha, megszórjuk a majorannával is, és ráöntjük a vörösbort. Készre főzzük a borban a csirkét.
  4. A keményítőre a hús levéből szedünk néhány evőkanállal, elkeverjük, és hozzáadjuk a húshoz. Egyet forr még, és kész is.
  5. Tálalás előtt a babérleveleket és a borsot is célszerű kiszedni belőle :-).
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5571
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Különösebb sztorija nincs, réges-régi recept ez is, egyszerű, gyorsan készen van, ízletes, jó illatú! Most párolt vöröskáposztával csináltam, de egyébként rizzsel szoktam, csak most "spórolni" szerettem volna a szénhidráttal :-) Vöröskáposztával is ugyanolyan jó, mint rizzsel :-). A babérlevelek és a bors ügyében megkönnyíti a dolgot, ha teatojásban tesszük bele, akkor ha kész az étel, csak ki kell emelni belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek