Vörösboros körtebefőtt
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
giuliettalupa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
522
kcal
- 0% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
3125
kcal
- 0% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 180.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.7 g
-
Cukor 94 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 533.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 203 micro
Összesen
522
kcal
- 0% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1084.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 301 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 254 mg
-
Foszfor 439 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 724.2 g
-
Cukor 566 mg
-
Élelmi rost 84 mg
VÍZ
-
Összesen 3198.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 116 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 121 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 194 micro
-
Kolin: 166 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 383 micro
-
β-crypt 54 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1218 micro
Összesen
3125
kcal
- 0% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.2 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 25.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 10 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.8 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 74.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
73
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A körtéket meghámozzuk és magházukat kivágva felnegyedeljük. Majd egy tál vízben elkeverjük a citromsavat, és ebbe áztatjuk rövid időre a körteszeleteket, hogy ne barnuljanak meg.
- A fél liternyi vízben elkeverjük a 30 dkg cukrot, hozzáadjuk a fűszereket, és felforraljuk. Ebbe a forró, fűszeres szirupba helyezzük kisebb adagonként a körteszeleteket, és kb. 3-5 percig főzzük, vigyázva, hogy ne puhuljon meg túlságosan.
- Az előzőleg előkészített, kifertőtlenített befőttesüvegekbe szedjük szűrőkanállal a körtéket, majd a vörösbort mindegyik üvegbe egyenletesen öntve szétosztjuk. Végül a fűszeres főzőlével felöntjük a befőtteket. Így a bor alkoholtartalma megmarad, ami a körtéken is érződik majd.
- A celofánnal és tetővel még forrón lezárt befőtteket egy napra száraz dunsztba helyezzük, majd ezt követően hűvös kamrában tároljuk felbontásig.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 8
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 997
- Feltöltés dátuma: 2020. szeptember 22.
Ajánló
Szárnyas pecsenyék ideális kísérője lehet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
giuliettalupa
82 recept
Jó sok körtét kaptunk a szomszédból, mondván jó lesz pálinka-alapanyagnak, de voltak köztük olyan szép, kemény "egyedek", amiket sajnáltam a cefrébe aprítani. Végül, hogy mégis valami alkoholos készüljön belőlük, befőttként, vörösborban tettem el télire a szebb körtéket.