Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyebefőtt

Cseresznyebefőtt
Cseresznyebefőtt
62 perc / előkészület: 60 perc főzés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez volt a két vödör cseresznye feldolgozásom utolsó feladata. Ezt már elég nyögvenyelősen adtam elő, mert nagyon fáradt voltam. Nem cifráztam, hallgattam a tartósítón lévő utasításra, így viszonylag "hamar" elkészült a 8 üveg befőtt.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cseresznyét többször hideg vízbe áztatjuk (esetleges nem kívánatos lakók elűzésére), majd folyó víz alatt is alaposan megmossuk, hagyjuk szikkadni.
  2. Másfél liter vízben elkeverünk 75 dkg cukrot és egy zacskó befőtt tartósítót, felforraljuk.
  3. Kb. 60 dkg-onként beleadagoljuk a cseresznyét, megvárjuk, míg felforr a lé, majd a cseresznyéket kihalásszuk és a csírátlanított (én mikróba teszem) üvegbe töltjük.
  4. Mikor elfogyott a cseresznye, tele vannak az üvegek, akkor a cukros befőzőlével színültig töltjük az üvegeket, rátekerjük a kupakot, és 10 percre szájával lefelé fordítjuk az üveget, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni, mielőtt megtöltenénk vele a kamra polcait.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 218
elküldve: 1
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: befőttek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 12 főre

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: befőtt
hasonló kategóriák: fűszerek házilag, télire, kompót

egyéb elnevezések

befőtt cseresznyéből

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

497
cseresznye 5 kg
cukor 75 dkg
befőtt tartósító 1 csomag
víz 1.5 l