r
Nosalty Logó

Árvácska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Árvácska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A barna tésztához

A sárga tésztához

A rózsaszín tésztához

A krémhez

Összesen 1285 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A barna tésztához

A sárga tésztához

A rózsaszín tésztához

A krémhez

Összesen 5141 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A barna tésztához

A sárga tésztához

A rózsaszín tésztához

A krémhez

Összesen 347 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    73.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    656 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    964.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.2 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    726 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    716 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    669 micro
Összesen 1285 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    69.8 g

Zsír

  • Összesen
    294 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3859.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    746 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    1643 mg
  • Nátrium
    1202 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    568.9 g
  • Cukor
    421 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2904 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    437 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    1621 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2865 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2678 micro
Összesen 5141 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 347 Kcal

Hozzávalók

A barna tésztához

A sárga tésztához

A rózsaszín tésztához

A krémhez

Elkészítés

A barna tésztához

  1. Sárga és rózsaszín tészta készítése:
  2. Őzgerinc formában egy sárga, és egy rózsaszín rudat sütünk. A formákat kivajazzuk, és zsemlemorzsával megszórjuk.
  3. Lábasba vizet teszünk, és ha forr, a gőz felett felverjük a 3 tojás kettéválasztott fehérjét.
  4. Ha a hab emelkedik, beletesszük a kristálycukrot és keményre verjük.
  5. Levesszük a tálat a gőzről és belekeverjük a tojások sárgáját.
  6. Folyamatosan keverjük a robotgéppel, és hozzáadjuk a pudingport, a sütőport.
  7. Beleöntjük a gericformába, és előmelegített sütőben 180 fokon, lassan tűpróbáig sütjük.
  8. Ha megsült, kifordítjuk a formából, és rácsra tesszük kihűlni.
  9. Barna tészta készítése:
  10. Akkora tepsit kenünk ki és szórunk meg morzsával, hogy az őzgerincforma háromszor férjen el rajta.
  11. Gőz felett, úgy mint a rudaknál, felverjük az 5 tojás fehérjét habnak.
  12. Belekeverjük a cukrot. Ha jó kemény a hab, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  13. Beletesszük a csokipudingport, és a sütőport.
  14. Tepsibe önjük a masszát, és mint a piskótalapot, úgy sütjük. Előmelegített sütőben nagyon gyorsan megsül. Vigyázzunk, hogyne szárítsuk ki nagyon, mert akkor könnyen törik.
  15. Ha megsült, konyharuhára fordítjuk.
  16. Összeállítás:
  17. Egymásnak szembefordítjuk a sárga és rózsaszín rudat.
  18. Rátesszük egyben a barna lap szélétől két ujjnyira, és beletekerjük.
  19. Mintha piskótatekercset tekernénk, csak itt beletekerjük a rudakat.
  20. Amíg a tésztáink hűlnek, kikeverjük a krémet.
  21. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, és a vaníliával.
  22. Ha már kihűlt a tésztánk, óvatosan kigöngyöljük.
  23. A barna lapot megkenjük fehér krémmel.
  24. A színes rudakat kettévágjuk.
  25. A maradék krémbe 1 nagy kanál kakaóport keverünk.
  26. A rudakat egymással színben ellentétesen a kakaós krémmel összeragasztjuk.
  27. Rózsaszín mellé a sárgát, és szemben ugyanígy, hogy egy hengert kapjunk.
  28. Óvatosan tegyük rá a barna lapra, lehetőleg ne csússzon nagyon el, és csavarjuk bele.
  29. A konyharuhával tekerjük fel és szorosan tekerjük bele.
  30. Hagyjuk pihenni, kicsit a tészta hadd szívja magát a krémmel.
  31. Tegyük kicsit hidegebb helyre, hogy a krém megkeményedjen.
  32. Kis pihentetés után óvatosan göngyöljök ki a ruhából és tegyük tálcára.
  33. Hintsük meg porcukorral.
  34. Az asztalon tálaláskor szeketeljük, akkor amikor elfogyasztjuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 296
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 76574
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 19.

Ajánló

Ünnepi alkalmakra, felér egy tortával.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon dekoratív, és csoda finom, könnyű sütemény. Elkészíteni kicsit macerás, de a végeredmény megéri a fáradozást. Akkor kell ügyesnek lenni, mikor az ember rakja össze. Megsütni nem több, mint egy piskótatekercset. Többször vettem vele részt sütiversenyeken, és lett első, lett különdíjas. Legnagyobb elismerés azonban, mikor a családi asztalon, egy ünnepi ebéd után addig szeleteljük, míg elfogy.

Hozzávalók

A barna tésztához

A sárga tésztához

A rózsaszín tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek