r
Nosalty Logó

Árvácska

NS
Árvácska
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A barna tésztához

A sárga tésztához

A rózsaszín tésztához

A krémhez

1285
Kalória
17.5g
Fehérje
142.2g
Szénhidrát
73.5g
Zsír
116.8g
Víz
656.4g
Koleszterin
356.9mg
Élelmi rost
105.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A barna tésztához

A sárga tésztához

A rózsaszín tésztához

A krémhez

Összesen 1285 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A barna tésztához

A sárga tésztához

A rózsaszín tésztához

A krémhez

Összesen 5141 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A barna tésztához

A sárga tésztához

A rózsaszín tésztához

A krémhez

Összesen 347 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    73.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    656 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    964.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    142.2 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    116.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    726 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    716 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    669 micro
Összesen 1285 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    69.8 g

Zsír

  • Összesen
    294 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2626 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3859.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    746 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    1643 mg
  • Nátrium
    1202 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    568.9 g
  • Cukor
    421 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    467.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2904 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    437 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    1621 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2865 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2678 micro
Összesen 5141 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 347 kcal

Elkészítés

A barna tésztához

  1. Sárga és rózsaszín tészta készítése:
  2. Őzgerinc formában egy sárga, és egy rózsaszín rudat sütünk. A formákat kivajazzuk, és zsemlemorzsával megszórjuk.
  3. Lábasba vizet teszünk, és ha forr, a gőz felett felverjük a 3 tojás kettéválasztott fehérjét.
  4. Ha a hab emelkedik, beletesszük a kristálycukrot és keményre verjük.
  5. Levesszük a tálat a gőzről és belekeverjük a tojások sárgáját.
  6. Folyamatosan keverjük a robotgéppel, és hozzáadjuk a pudingport, a sütőport.
  7. Beleöntjük a gericformába, és előmelegített sütőben 180 fokon, lassan tűpróbáig sütjük.
  8. Ha megsült, kifordítjuk a formából, és rácsra tesszük kihűlni.
  9. Barna tészta készítése:
  10. Akkora tepsit kenünk ki és szórunk meg morzsával, hogy az őzgerincforma háromszor férjen el rajta.
  11. Gőz felett, úgy mint a rudaknál, felverjük az 5 tojás fehérjét habnak.
  12. Belekeverjük a cukrot. Ha jó kemény a hab, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  13. Beletesszük a csokipudingport, és a sütőport.
  14. Tepsibe önjük a masszát, és mint a piskótalapot, úgy sütjük. Előmelegített sütőben nagyon gyorsan megsül. Vigyázzunk, hogyne szárítsuk ki nagyon, mert akkor könnyen törik.
  15. Ha megsült, konyharuhára fordítjuk.
  16. Összeállítás:
  17. Egymásnak szembefordítjuk a sárga és rózsaszín rudat.
  18. Rátesszük egyben a barna lap szélétől két ujjnyira, és beletekerjük.
  19. Mintha piskótatekercset tekernénk, csak itt beletekerjük a rudakat.
  20. Amíg a tésztáink hűlnek, kikeverjük a krémet.
  21. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, és a vaníliával.
  22. Ha már kihűlt a tésztánk, óvatosan kigöngyöljük.
  23. A barna lapot megkenjük fehér krémmel.
  24. A színes rudakat kettévágjuk.
  25. A maradék krémbe 1 nagy kanál kakaóport keverünk.
  26. A rudakat egymással színben ellentétesen a kakaós krémmel összeragasztjuk.
  27. Rózsaszín mellé a sárgát, és szemben ugyanígy, hogy egy hengert kapjunk.
  28. Óvatosan tegyük rá a barna lapra, lehetőleg ne csússzon nagyon el, és csavarjuk bele.
  29. A konyharuhával tekerjük fel és szorosan tekerjük bele.
  30. Hagyjuk pihenni, kicsit a tészta hadd szívja magát a krémmel.
  31. Tegyük kicsit hidegebb helyre, hogy a krém megkeményedjen.
  32. Kis pihentetés után óvatosan göngyöljök ki a ruhából és tegyük tálcára.
  33. Hintsük meg porcukorral.
  34. Az asztalon tálaláskor szeketeljük, akkor amikor elfogyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 20 p

Nagyon dekoratív, és csoda finom, könnyű sütemény. Elkészíteni kicsit macerás, de a végeredmény megéri a fáradozást. Akkor kell ügyesnek lenni, mikor az ember rakja össze. Megsütni nem több, mint egy piskótatekercset. Többször vettem vele részt sütiversenyeken, és lett első, lett különdíjas. Legnagyobb elismerés azonban, mikor a családi asztalon, egy ünnepi ebéd után addig szeleteljük, míg elfogy.

Nosalty stories

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...