Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virslis-pizzás kifli

Virslis-pizzás kifli
Virslis-pizzás kifli
37 perc / előkészület: 15 perc sütés: 22 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ízletes reform kiflik vendégségbe, reggelire, vagy csak úgy! ;)

hozzávalók / 10 adag

A kiflikhez

A kenéshez

ajánlat

Készíthetjük a kifliket édesen is. Ekkor nyírfacukorral ízesítsük az alap tésztát, vagy hagyjuk semlegesre. Tölthetjük kakaóval, lekvárral, de akár fahéjjal is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet langyosítjuk, beletesszük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Szépen felfuttatjuk. Eközben a liszteket egy dagasztótálba mérjük, és az összes többi hozzávalóval homogén tésztát gyúrunk.
  2. Kb. 5 percig dagasztjuk (amíg “hólyagos” nem lesz). Meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát négy felé osztjuk, és minden negyedet kör alakúra nyújtunk. 13 cikkre vágjuk őket, majd megkenjük pizzakrémmel (én boltit használtam, nem volt időm elkészíteni), megsózzuk, és mehet a széles végére egy negyed virsli és egy kis darab sajt.
  4. Feltekerjük (a szélestől a háromszög keskeny csúcsa felé), a kiflik két végét összecsípjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket. Egész tojással kenjük meg, majd ízlés szerint szezámmaggal szórjuk.
  5. 200 fokon 20- 22 perc alatt megsütjük (még nőnek sütés közben, tehát hagyjunk helyet közöttük bőven) úgy, hogy egy hőálló tálban vizet teszünk a sütő aljába. Akkor sültek meg, ha szép aranybarna a tetejük.
  6. A kész kifliket még azon melegében meghintjük vízzel, így jó puha marad.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 198
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Norasz

Mióta szakács: 2013.01.20.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

virslivel töltött pizzás kifli, pizzás tekercs virslivel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gabcsi66
gabcsi66 Wed, 2015-11-11 19:57

Nagyon jó a recept .Sima liszttel kevesebb olajat én soknak találtam és több tejet,sajtot raktam bele így is jó lett.A családomnak nagyon ízlett

691
tönkölybúza liszt 50 dkg
durumliszt 50 dkg
friss élesztő 50 g
tej 5 dl
5 csipet
nádcukor 1 ek
olívaolaj 2 dl
tojás 1 db
virsli 350 g
sajt 10 dkg
pizzaszósz 300 g
szezámmag 5 teáskanál
tojás 1 db