Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csőben sült burgonya

Csőben sült burgonya
Csőben sült burgonya
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom burgonyás étel. Sültekhez készítem köretként. De a maradék megmentésére is tökéletes. A  megmaradt sült húst a rétegek közé teszem, és úgy sütöm meg. Így a másnapos hús nem olyan száraz.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát hámozás és tisztítás után vékony karikákra fölszeljük. Megtisztítjuk a fokhagymát.
  2. Egy tálban beleöntjük a tejszínt, 100 g reszelt sajtot, fokhagymapréssel belenyomjuk a fokhagymát, ízlés szerint őrölt fehér borsot, vegetát, majd a vékony karikákra fölszelt burgonyát.
  3. Jól összekeverjük.
  4. Egy formát kivajazunk, én egy 26x18 cm méretűt használtam ehhez a mennyiséghez.
  5. Beleöntjük a burgonyát, eligazítjuk, hogy egyenletes legyen, majd a maradék 100 g reszelt sajttal megszórjuk a tetejét. 200 fokon sütjük, amíg szép barna lesz a teteje. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26x18 cm cm
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 12 098
elküldve: 1
receptkönyvben: 95
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
156 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes fokhagymás burgonya, tepsis burgonya

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

675
burgonya 1 kg
habtejszín 200 ml
ementáli sajt 200 g
ételízesítő 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 1 gerezd
vaj 1 ek