r
Nosalty Logó

Csőben sült burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva házias konyhája
Csőben sült burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 684 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2052 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1516.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    672 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    568 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 684 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.9 g

Zsír

  • Összesen
    135.8 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4548.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    2016 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1705 mg
  • Nátrium
    489 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    800.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1230 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1208 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 2052 kcal
  • 7% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát hámozás és tisztítás után vékony karikákra fölszeljük. Megtisztítjuk a fokhagymát.
  2. Egy tálban beleöntjük a tejszínt, 100 g reszelt sajtot, fokhagymapréssel belenyomjuk a fokhagymát, ízlés szerint őrölt fehér borsot, vegetát, majd a vékony karikákra fölszelt burgonyát.
  3. Jól összekeverjük.
  4. Egy formát kivajazunk, én egy 26x18 cm méretűt használtam ehhez a mennyiséghez.
  5. Beleöntjük a burgonyát, eligazítjuk, hogy egyenletes legyen, majd a maradék 100 g reszelt sajttal megszórjuk a tetejét. 200 fokon sütjük, amíg szép barna lesz a teteje. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26x18 cm
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13895
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csőben sült burgonya
Éva házias konyhája 159 recept

Nagyon finom burgonyás étel. Sültekhez készítem köretként. De a maradék megmentésére is tökéletes. A  megmaradt sült húst a rétegek közé teszem, és úgy sütöm meg. Így a másnapos hús nem olyan száraz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...