r
Nosalty Logó

Viktória szendvics

Durcsó
Viktória szendvics
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

737
Kalória
8.7g
Fehérje
85.9g
Szénhidrátok
40.8g
Zsír
65.3g
Víz
228.7g
Koleszterin
1.3g
Rost
53.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 737 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4424 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 349 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    818.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 737 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    245 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4911.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1273 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    1997 mg
  • Nátrium
    1392 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    515.4 g
  • Cukor
    319 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    392.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2236 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    681 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    436 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 4424 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 349 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat is.
  2. A sütőporos lisztet is a tésztába keverjük, majd a tejjel lazítjuk.
  3. A tésztát egyenlően elosztjuk két 18-20 centis formába, majd megsütjük őket a forró sütőben.
  4. Mikor teljesen kihűltek, az egyiket megkenjük az eperdzsemmel, majd ráhalmozzuk a felvert tejszínhabot.
  5. A másik lappal borítjuk, kicsit lenyomkodjuk, hogy gusztusosan kifollyon a töltelék. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20

Újabb fejezet a Durcsó találkozásai az angol konyhaművészet klasszikusaival című opuszban... Egy kedves - amint a mellékelt ábra mutatja, 100 % angol - egyetemi barátom születésnapjára készült a híres-neves Viktória, ezt rendelte. Állítólag ez a kedvenc tortája. Kegyetlen az élet, én csodatortán (http://www.nosalty.hu/recept/dedi-csodatortaja) nőttem fel, az albioni gyermekeknek pedig a lekváros piskóta jelenti az édes örömök netovábbját... Na de ha ezt kért, hát ezt kért, állítólag remekül sikerült :) Nem akarok rosszmájú lenni, de hát ez azért elég jellemző: a Viktória szendvics másik neve egyszerűen Viktória piskóta - angoléknál a piskótában vaj van, a tojást meg nem verik fel. Érdekes megközelítés, illetve azt mutatja, hogy nekik egy szó (sponge) létezik a kevert tészták leírására. Inkább Viktóra vajas-kevertnek kellett volna fordítani... De nem gonoszkodom tovább, igazából tényleg finom volt a cucc :)

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...