r
Nosalty Logó

Viktória szendvics

Durcsó
Viktória szendvics
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

737
Kalória
8.7g
Fehérje
85.9g
Szénhidrát
40.8g
Zsír
65.3g
Víz
228.7g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
53.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 737 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4424 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 349 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    818.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    85.9 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 737 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    52.4 g

Zsír

  • Összesen
    245 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4911.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    1273 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    1997 mg
  • Nátrium
    1392 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    515.4 g
  • Cukor
    319 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    392.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2236 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    681 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    436 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 4424 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 349 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat is.
  2. A sütőporos lisztet is a tésztába keverjük, majd a tejjel lazítjuk.
  3. A tésztát egyenlően elosztjuk két 18-20 centis formába, majd megsütjük őket a forró sütőben.
  4. Mikor teljesen kihűltek, az egyiket megkenjük az eperdzsemmel, majd ráhalmozzuk a felvert tejszínhabot.
  5. A másik lappal borítjuk, kicsit lenyomkodjuk, hogy gusztusosan kifollyon a töltelék. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20

Újabb fejezet a Durcsó találkozásai az angol konyhaművészet klasszikusaival című opuszban... Egy kedves - amint a mellékelt ábra mutatja, 100 % angol - egyetemi barátom születésnapjára készült a híres-neves Viktória, ezt rendelte. Állítólag ez a kedvenc tortája. Kegyetlen az élet, én csodatortán (http://www.nosalty.hu/recept/dedi-csodatortaja) nőttem fel, az albioni gyermekeknek pedig a lekváros piskóta jelenti az édes örömök netovábbját... Na de ha ezt kért, hát ezt kért, állítólag remekül sikerült :) Nem akarok rosszmájú lenni, de hát ez azért elég jellemző: a Viktória szendvics másik neve egyszerűen Viktória piskóta - angoléknál a piskótában vaj van, a tojást meg nem verik fel. Érdekes megközelítés, illetve azt mutatja, hogy nekik egy szó (sponge) létezik a kevert tészták leírására. Inkább Viktóra vajas-kevertnek kellett volna fordítani... De nem gonoszkodom tovább, igazából tényleg finom volt a cucc :)

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...