Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vérnarancsos sajttorta engebea konyhájából

Vérnarancsos sajttorta engebea konyhájából
Vérnarancsos sajttorta engebea konyhájából
140 perc / előkészület: 30 perc főzés: 50 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Pirossüti versenyre nevezek be ezzel a recepttel, hogy a hemofíliára hívjam fel figyelmet. A munkahelyemre sütöttem meg ezt a különleges sütit, így már a kollégáimban tudatosult, hogy milyen ritka és borzasztó betegségről van szó. Mivel vérrel kapcsolatos a betegség, így a vérnarancs kézenfekvő alapanyag volt számomra. A gyümölccsel és a frissen facsart levével próbáltam feldobni ezt a jól bevált receptemet.

hozzávalók / 12 adag

Alap

Krém

Kandírozott vérnarancs

Vérnarancszselé

Szólj hozzá!

elkészítés

Kandírozott vérnarancs

  1. A megmosott narancsokat felszeleteljük. Narancsonként 3-4 szeletet használtam fel a közepéből, a maradékot kifacsartam a zseléhez.
  2. Egy nagy fazékban közepes hőmérsékleten a vizet és a cukrot felforraljuk, és 3-4 percig főzzük, majd hozzáadjuk a narancsszeleteket, ügyelve arra, hogy ne fedjék be egymást.
  3. Gyöngyözve főzzük 50 percig. Félidőben fordítsuk meg a szeleteket.
  4. Egy tepsit béleljünk ki alufóliával, helyezzünk rá egy rácsot (a sütő rácsa tökéletes) és szedjük rá a narancsokat. Akár több napig is száríthatjuk őket. Én egy napig vártam a felhasználásukkal.

Alap

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Az oreokat konyhai robotgépben ledaráljuk, és hozzáadjuk az olvasztott vajat.
  3. Egy A4-es méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral (ügyelve, hogy a papír kilógjon, hogy könnyen ki lehessen emelni a süteményt), majd az oreo morzsát belenyomkodjuk, lesimítjuk, és 10 percig sütjük.

Krém

  1. A krém hozzávalóit összekeverjük, és az oreo rétegre simítjuk.
  2. 40-50 percig sütjük, amíg a teteje picit elkezd bebarnulni. Résre nyitott ajtónál hagyjuk kihűlni.

Vérnarancszselé

  1. A facsart vérnarancslevet egy konyharuhán átszűrjük, hogy minden kis rostdarabtól megszabaduljunk.
  2. A zselatinlapokat 5 percre beáztatjuk, majd egy nagyon rövid ideig mikróban megmelegítjük, és lassan kevergetve hozzáadjuk a vérnarancslevet.

Összeállítás

  1. A zselatinos vérnarancslevet ráöntjük a teljesen kihűlt sajttortára, majd a narancsszeleteket egyenletesen elosztjuk rajta. Hűtőben hagyjuk kihűlni.
  2. A kilógó sütőpapírnál megfogva kiemeljük a süteményt a formából, majd forró késsel felszeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 571
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

engebea

Mióta szakács: 2019.04.09.
1 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vérnarancs cheesecake krémsajt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

467
oreo keksz 24 db
vaj 2 ek
krémsajt 35 dkg
tejföl 2 dl
barna cukor 1 ek
tojás 1 db
vaníliaaroma 5 csepp
fehér csokoládé 20 dkg
vérnarancs 4 db
cukor 1.5 bögre
víz 3.5 dl
narancslé 3 dl
lapzselatin 4 db