r
Nosalty Logó

Vérnarancsos sajttorta engebea konyhájából

engebea
Vérnarancsos sajttorta engebea konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Kandírozott vérnarancs

Alap

Krém

Vérnarancszselé

Összeállítás

468
Kalória
5.5g
Fehérje
63.4g
Szénhidrát
22.4g
Zsír
97.2g
Víz
33.4g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
53.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Kandírozott vérnarancs

Alap

Krém

Vérnarancszselé

Összeállítás

Összesen 468 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Kandírozott vérnarancs

Alap

Krém

Vérnarancszselé

Összeállítás

Összesen 5613 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Kandírozott vérnarancs

Alap

Krém

Vérnarancszselé

Összeállítás

Összesen 209 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    63.4 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    97.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 468 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66 g

Zsír

  • Összesen
    268.4 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3959.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    915 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    988 mg
  • Nátrium
    1744 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    760.5 g
  • Cukor
    639 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1167 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    608 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    314 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    525 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    931 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1131 micro
Összesen 5613 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 209 kcal

Elkészítés

Kandírozott vérnarancs

  1. A megmosott narancsokat felszeleteljük. Narancsonként 3-4 szeletet használtam fel a közepéből, a maradékot kifacsartam a zseléhez.
  2. Egy nagy fazékban közepes hőmérsékleten a vizet és a cukrot felforraljuk, és 3-4 percig főzzük, majd hozzáadjuk a narancsszeleteket, ügyelve arra, hogy ne fedjék be egymást.
  3. Gyöngyözve főzzük 50 percig. Félidőben fordítsuk meg a szeleteket.
  4. Egy tepsit béleljünk ki alufóliával, helyezzünk rá egy rácsot (a sütő rácsa tökéletes) és szedjük rá a narancsokat. Akár több napig is száríthatjuk őket. Én egy napig vártam a felhasználásukkal.

Alap

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Az oreokat konyhai robotgépben ledaráljuk, és hozzáadjuk az olvasztott vajat.
  3. Egy A4-es méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral (ügyelve, hogy a papír kilógjon, hogy könnyen ki lehessen emelni a süteményt), majd az oreo morzsát belenyomkodjuk, lesimítjuk, és 10 percig sütjük.

Krém

  1. A krém hozzávalóit összekeverjük, és az oreo rétegre simítjuk.
  2. 40-50 percig sütjük, amíg a teteje picit elkezd bebarnulni. Résre nyitott ajtónál hagyjuk kihűlni.

Vérnarancszselé

  1. A facsart vérnarancslevet egy konyharuhán átszűrjük, hogy minden kis rostdarabtól megszabaduljunk.
  2. A zselatinlapokat 5 percre beáztatjuk, majd egy nagyon rövid ideig mikróban megmelegítjük, és lassan kevergetve hozzáadjuk a vérnarancslevet.

Összeállítás

  1. A zselatinos vérnarancslevet ráöntjük a teljesen kihűlt sajttortára, majd a narancsszeleteket egyenletesen elosztjuk rajta. Hűtőben hagyjuk kihűlni.
  2. A kilógó sütőpapírnál megfogva kiemeljük a süteményt a formából, majd forró késsel felszeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A Pirossüti versenyre nevezek be ezzel a recepttel, hogy a hemofíliára hívjam fel figyelmet. A munkahelyemre sütöttem meg ezt a különleges sütit, így már a kollégáimban tudatosult, hogy milyen ritka és borzasztó betegségről van szó. Mivel vérrel kapcsolatos a betegség, így a vérnarancs kézenfekvő alapanyag volt számomra. A gyümölccsel és a frissen facsart levével próbáltam feldobni ezt a jól bevált receptemet.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek