r
Nosalty Logó

Vérnarancsos sajttorta engebea konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
engebea
Vérnarancsos sajttorta engebea konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Kandírozott vérnarancs

Alap

Krém

Vérnarancszselé

Összeállítás

Összesen 468 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Kandírozott vérnarancs

Alap

Krém

Vérnarancszselé

Összeállítás

Összesen 5613 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Kandírozott vérnarancs

Alap

Krém

Vérnarancszselé

Összeállítás

Összesen 209 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.4 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 468 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66 g

Zsír

  • Összesen
    268.4 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3959.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    915 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    988 mg
  • Nátrium
    1744 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    760.5 g
  • Cukor
    639 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1167 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    608 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    314 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    525 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    476 micro
  • β-crypt
    931 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1131 micro
Összesen 5613 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 209 Kcal

Hozzávalók

Kandírozott vérnarancs

Alap

Krém

Vérnarancszselé

Összeállítás

Elkészítés

Kandírozott vérnarancs

  1. A megmosott narancsokat felszeleteljük. Narancsonként 3-4 szeletet használtam fel a közepéből, a maradékot kifacsartam a zseléhez.
  2. Egy nagy fazékban közepes hőmérsékleten a vizet és a cukrot felforraljuk, és 3-4 percig főzzük, majd hozzáadjuk a narancsszeleteket, ügyelve arra, hogy ne fedjék be egymást.
  3. Gyöngyözve főzzük 50 percig. Félidőben fordítsuk meg a szeleteket.
  4. Egy tepsit béleljünk ki alufóliával, helyezzünk rá egy rácsot (a sütő rácsa tökéletes) és szedjük rá a narancsokat. Akár több napig is száríthatjuk őket. Én egy napig vártam a felhasználásukkal.

Alap

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Az oreokat konyhai robotgépben ledaráljuk, és hozzáadjuk az olvasztott vajat.
  3. Egy A4-es méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral (ügyelve, hogy a papír kilógjon, hogy könnyen ki lehessen emelni a süteményt), majd az oreo morzsát belenyomkodjuk, lesimítjuk, és 10 percig sütjük.

Krém

  1. A krém hozzávalóit összekeverjük, és az oreo rétegre simítjuk.
  2. 40-50 percig sütjük, amíg a teteje picit elkezd bebarnulni. Résre nyitott ajtónál hagyjuk kihűlni.

Vérnarancszselé

  1. A facsart vérnarancslevet egy konyharuhán átszűrjük, hogy minden kis rostdarabtól megszabaduljunk.
  2. A zselatinlapokat 5 percre beáztatjuk, majd egy nagyon rövid ideig mikróban megmelegítjük, és lassan kevergetve hozzáadjuk a vérnarancslevet.

Összeállítás

  1. A zselatinos vérnarancslevet ráöntjük a teljesen kihűlt sajttortára, majd a narancsszeleteket egyenletesen elosztjuk rajta. Hűtőben hagyjuk kihűlni.
  2. A kilógó sütőpapírnál megfogva kiemeljük a süteményt a formából, majd forró késsel felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1049
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
engebea 1 recept

A Pirossüti versenyre nevezek be ezzel a recepttel, hogy a hemofíliára hívjam fel figyelmet. A munkahelyemre sütöttem meg ezt a különleges sütit, így már a kollégáimban tudatosult, hogy milyen ritka és borzasztó betegségről van szó. Mivel vérrel kapcsolatos a betegség, így a vérnarancs kézenfekvő alapanyag volt számomra. A gyümölccsel és a frissen facsart levével próbáltam feldobni ezt a jól bevált receptemet.

Hozzávalók

Kandírozott vérnarancs

Alap

Krém

Vérnarancszselé

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek